SLADOLED TORTA Očaravajuća poslastica koja se ne odbija, lagana i kremasta, svaki trud se isplati

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Poslastica savršena za vrele letnje dane osvežiće vas u trenu.

sladoled torta
Shutterstock

Za kore:

  • 15 belanaca
  • 15 kašika šećera
  • 12 kašika brašna
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 300 ml mleka

Za fil:

  • 15 žumanaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca
  • 100 g margarina
  • 3 kesice vanilin šećera

I još:

  • 100 g šlag krema od vanile
  • 200 ml mleka

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst šne. Dodajte 4 kašike brašna i 1 kašičicu praška za pecivo. Varjačom lagano sjedinite pa i utisnitte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru prelijte sa 100 ml hladnog mleka. Ponovite postupak za još 2 kore. Zasebno, u posudi, umutite žumanca sa 150 g prah šećera i vanilinim šećerom. Sipajte u šerpu i kuvajte 20 minuta, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Pustite da se dobro prohladi. Zasebno umutite margarin, maslac i 100 g prah šećera. Sjedinite obe smese. Stavite koru pa preko trećinu fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Šlag umutite sa mlekom pa time dekorišite tortu. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading