SLADOLED TORTA Očaravajuća poslastica koja se ne odbija, lagana i kremasta, svaki trud se isplati
Poslastica savršena za vrele letnje dane osvežiće vas u trenu.
Za kore:
- 15 belanaca
- 15 kašika šećera
- 12 kašika brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- 300 ml mleka
Za fil:
- 15 žumanaca
- 250 g šećera u prahu
- 250 g maslaca
- 100 g margarina
- 3 kesice vanilin šećera
I još:
- 100 g šlag krema od vanile
- 200 ml mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst šne. Dodajte 4 kašike brašna i 1 kašičicu praška za pecivo. Varjačom lagano sjedinite pa i utisnitte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru prelijte sa 100 ml hladnog mleka. Ponovite postupak za još 2 kore. Zasebno, u posudi, umutite žumanca sa 150 g prah šećera i vanilinim šećerom. Sipajte u šerpu i kuvajte 20 minuta, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Pustite da se dobro prohladi. Zasebno umutite margarin, maslac i 100 g prah šećera. Sjedinite obe smese. Stavite koru pa preko trećinu fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Šlag umutite sa mlekom pa time dekorišite tortu. Prijatno!
Možda vas zanima:
MEDOVIK Čuvena poslastica sa medom raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče
Jedna od najlepših ruskih torti ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
ŠAH TORTA ZA SVETU PETKU Zaboravljena poslastica po baka Desinom receptu koju će zbog izgleda deca obožavati
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
KROASAN SA ČOKOLADOM Mekan kao duša i sočan, a idealan za užinu ili desert
Popraviće vam dan u trenu, a odlično se slaže sa kafom.
MEDENO SRCE Jeftin kolač skupog ukusa gotov za 15 minuta, a pogodan i za dane posta
Posni kolač sa čokoladom i džemom idealan je za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
DOMAĆE VANILICE NA STARINSKI NAČIN Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
Komentari (0)