SLADOLED TORTA Očaravajuća poslastica koja se ne odbija, lagana i kremasta, svaki trud se isplati
Poslastica savršena za vrele letnje dane osvežiće vas u trenu.
Za kore:
- 15 belanaca
- 15 kašika šećera
- 12 kašika brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- 300 ml mleka
Za fil:
- 15 žumanaca
- 250 g šećera u prahu
- 250 g maslaca
- 100 g margarina
- 3 kesice vanilin šećera
I još:
- 100 g šlag krema od vanile
- 200 ml mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst šne. Dodajte 4 kašike brašna i 1 kašičicu praška za pecivo. Varjačom lagano sjedinite pa i utisnitte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru prelijte sa 100 ml hladnog mleka. Ponovite postupak za još 2 kore. Zasebno, u posudi, umutite žumanca sa 150 g prah šećera i vanilinim šećerom. Sipajte u šerpu i kuvajte 20 minuta, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Pustite da se dobro prohladi. Zasebno umutite margarin, maslac i 100 g prah šećera. Sjedinite obe smese. Stavite koru pa preko trećinu fila. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Šlag umutite sa mlekom pa time dekorišite tortu. Prijatno!
Možda vas zanima:
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OPERA TORTA Poslastica sa kafom koja miriše na ljubav, za prave sladokusce
Francuska poslastica oduševiće sve ljubitelje kafe i slatkiša.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)