DAMEN KAPRIC Jeftin kolač skupog ukusa na kome su odrasle generacije, a sada skoro zaboravljen
Starinski kolač koje su sve mame i bake znale da prave, za sve prilike.
Potrebno je
- 150 g masti
- 4 kašike šećera
- 4 kašike mleka
- 4 žumanca
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- mala teglica pekmeza od kajsija
- 4 belanca
- 10 kašika šećera
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mast, šećer, mleko i žumanca. Lagano dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Zamesite testo. Onda ga razvucite na debljinu oko 5 mm i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Preko testa nanesite pekmez i ravnomerno rasporedite. Pospite mlevenim orasima. Zasebno umutite belanca sa šećerom, pa premažite preko pekmeza. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Vodite računa da belanca previše ne potamne. Prijatno!
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
POSNE RAFAELO KUGLICE SAVRŠENO PARIRAJU ORIGINALU Prave se maltene same, a svi gosti ih vole
Mekane i slatke, savršene za svetog Nikolu.
ČOKO MOKO TORTA PO RECEPTU SA KOJIM NEMA GREŠKE Vole je svi od 7 do 107 godina
Kremasta, jednostavna i izdašna, gosti će biti oduševljeni,
POSNI ČOKOLADNI KOLAČ ZA PRAVE SLADOKUSCE A sve se samo pomeša i peče
Kremast i jednostavan, a ukusa koji govori više od 1000 jezika.
SARAJEVSKA TORTA MILUJE NEPCA Prepuna oraha, jaja i čokolade, i dupla mera je malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
DOMAĆA PITA SA VIŠNJAMA OD GOTOVIH KORA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
Komentari (0)