DAMEN KAPRIC Jeftin kolač skupog ukusa na kome su odrasle generacije, a sada skoro zaboravljen

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Starinski kolač koje su sve mame i bake znale da prave, za sve prilike.

damen kapric
Printscreen

Potrebno je

  • 150 g masti 
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike mleka
  • 4 žumanca 
  • 300 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • mala teglica pekmeza od kajsija 
  • 4 belanca 
  • 10 kašika šećera

Priprema

Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mast, šećer, mleko i žumanca. Lagano dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Zamesite testo. Onda ga razvucite na debljinu oko 5 mm i prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Preko testa nanesite pekmez i ravnomerno rasporedite. Pospite mlevenim orasima. Zasebno umutite belanca sa šećerom, pa premažite preko pekmeza. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Vodite računa da belanca previše ne potamne. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading