SLATKO OD SMOKAVA ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Pravi se lako, a pojede u trenu
Možete da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom slatkišu.
Potrebno je
- 1 kg smokava
- 1 kg šećera
- 1 limun
- 1 limuntus
- vanilin šećer
- listići rezetlice
Priprema:
Operite smokve, pa im odsecite drške i probodite ih čačkalicom na par mesta, da ne pucaju. U malo vode rastvorite limuntus pa polijte smokve i malo ih uvaljajte u limuntus. Ostavite tako 5-6 minuta. Sipajte 2 l vode u šerpu, pa rešetkom vadite smokve i spuštajte u provrelu vodu. Kuvajte ih oko 5 minuta. Onda ih izvadite i preručite u suvu šerpu. Sipajte šećer u šerpu, pa prelijte sa 300 ml vode i kuvajte dok se ne ušpinuje. Smokve kuvajte oko sat vremena. Maltene pred kraj kuvanja, sipajte pola ceđenog limuna, a ostatak limuna ubacite sečenog na kriške. Dodajte slatkom vanilu ili listove rezetle.
Možda vas zanima:
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Super ide uz palačinke i krofne, po receptu iz starog rokovnika
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
SLATKO OD VIŠANJA Priprema je jednostavna, a super ide uz palačinke i knedle
Mažite na hleb ili palačinke.
SLATKO OD JAGODA PO RECEPTU BABA STANKE Uspeva i početnicima, a gotovo za pola sata
Pravi se lako, a savršenog ukusa.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Biće gotove za pola sata, a nikad ukusnije, po receptu za početnike
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)