SLATKO OD SMOKAVA ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Pravi se lako, a pojede u trenu
Možete da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom slatkišu.
Potrebno je
- 1 kg smokava
- 1 kg šećera
- 1 limun
- 1 limuntus
- vanilin šećer
- listići rezetlice
Priprema:
Operite smokve, pa im odsecite drške i probodite ih čačkalicom na par mesta, da ne pucaju. U malo vode rastvorite limuntus pa polijte smokve i malo ih uvaljajte u limuntus. Ostavite tako 5-6 minuta. Sipajte 2 l vode u šerpu, pa rešetkom vadite smokve i spuštajte u provrelu vodu. Kuvajte ih oko 5 minuta. Onda ih izvadite i preručite u suvu šerpu. Sipajte šećer u šerpu, pa prelijte sa 300 ml vode i kuvajte dok se ne ušpinuje. Smokve kuvajte oko sat vremena. Maltene pred kraj kuvanja, sipajte pola ceđenog limuna, a ostatak limuna ubacite sečenog na kriške. Dodajte slatkom vanilu ili listove rezetle.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)