SLATKO OD SMOKAVA ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO Pravi se lako, a pojede u trenu
Možete da ga mažete na hleb ili dodate kao prilog omiljenom slatkišu.

Potrebno je
- 1 kg smokava
- 1 kg šećera
- 1 limun
- 1 limuntus
- vanilin šećer
- listići rezetlice
Priprema:
Operite smokve, pa im odsecite drške i probodite ih čačkalicom na par mesta, da ne pucaju. U malo vode rastvorite limuntus pa polijte smokve i malo ih uvaljajte u limuntus. Ostavite tako 5-6 minuta. Sipajte 2 l vode u šerpu, pa rešetkom vadite smokve i spuštajte u provrelu vodu. Kuvajte ih oko 5 minuta. Onda ih izvadite i preručite u suvu šerpu. Sipajte šećer u šerpu, pa prelijte sa 300 ml vode i kuvajte dok se ne ušpinuje. Smokve kuvajte oko sat vremena. Maltene pred kraj kuvanja, sipajte pola ceđenog limuna, a ostatak limuna ubacite sečenog na kriške. Dodajte slatkom vanilu ili listove rezetle.
Možda vas zanima:

DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Biće gotove za pola sata, a nikad ukusnije, po receptu za početnike
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.

SLATKO OD GROŽĐA Svaki zalogaj budi čula, za nedelju koja se pamti
Ukusa koji priča priče, za prave sladokusce.

SLATKO OD POMORANDŽINE KORE Napravite na grčki način i uživajte u fenomenalnom ukusu
Jeftino i izdašno, pravićete stalno.

SLATKO OD VIŠANJA Po starom bakinom receptu, prste da poližete
Pravi se lako i uspeva svima, bilo da ga mažete samostalno na hleb ili dodate nekom desertu, nećete da pogrešiite.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)