SIROVA TORTA IDEALNA ZA DANE PETROVSKOG POSTA Bez šećera pa će odgovarati i onima na dijeti, a neodoljiva

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Fenomenalna poslastica od badema, urmi i indijskih oraha idealna za dane posta.

posna sirova torta
Shutterstock

Potrebno je

Za koru

  • 200 g pečenih badema
  • 100 g svežih urmi
  • prstohvat soli


Za fil

  • 300 g indijskih oraha
  • 2-3 kašike meda
  • 50 ml otopljenog kokosovog ulja
  • sok od pola limuna
  • 100 мl ceđene pomorandže
  • rendana kora jedne pomorandže

Priprema:

Bademe, urme i so sjedinite u blenderu. Sipajte u kalup, pa ostavite u frižideru da se stegne.

Priprema:

Indijske orahe, med, kokosovo ulje, limun, pomorandžu i rendanu koru stavite u blender i izblendajte. Polovinu fila prelijte preko kore. Opet ostavite u frižideru. U drugu polovinu dodajte 250 g jagoda. Sve izblendajte pa prelijte preko belog fila. Ostavite tortu par sati u frižideru. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading