POSNI SUTLIJAŠ S KOKOSOM Neodoljivi desert koji miriše na more, ukućani će stajati u redu za još
Desert koji vraća u dane detinjstva, a kokos mu daje posebnu draž.
Potrebno je
- 250 g pirinča
- 500 ml vode
- 600 ml biljnog mleka
- 50 g kokosovog brašna
- 1,5 šolja šećera
- cimet
Priprema:
Pirinač sipajte u šerpu pa prelijte vodom. Kuvajte na srednjoj vatri, kad provri, smanjite temperaturu. Onda dodajte biljno mleko i lagano mešajte. Dodajte kokos u šerpu, pa dobro promešajte. Otopite šećer u tiganju, pa mešajte dok se ne zgusne. Dodajte u sutlijaš karamelizovan šećer i mešajte još 5 minuta, dok se ne skuva. Servirajte, pospite cimetom ili začinom po želji i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
SUTLIJAŠ SA VANILOM Zaboravljeni slatkiš na kome su odrasle generacije, a miriše na bakinu kuhinju
Sočan i sladak, za pravo uživanje.
KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.
SUTLIJAŠ NA VODI Posni desert jednostavne pripreme koji budi nostalgiju
Pospite cimetom ili javorovim sirupom.
SUTLIJAŠ Fenomenalan domaći desert koji budi nostalgiju, a cimet mu daje poseban šmek
Neodoljivi desert oduševiće vas na prvi zalogaj.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)