BRZI KOLAČ SA MAKOM Ovo voće mu daje posebnu draž, a posan i sočan
Neodoljivi desert osvojiće i one izbirljive.
Potrebno je
- 100 g mlevenog maka
- 5 rendanih jabuka
- 1 šolja brašna
- 1 šolja griza
- 1/2 šolje šećera
- 1 šolja ulja
Za glazuru:
- 5 kašika džema po želji
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 ml biljne pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite jabuke pa ih narendajte. Iscedite, dodajte šećer, ulje, brašno, griz, mak i dobro izmešajte. U pleh obložen pek papirom izručite smesu. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađen kolač namažite džemom. Zagrejte pavlaku do ključanja, pa sklonite sa šporeta i dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne otopi. Prohlađen kolač prelijte glazurom
.
Možda vas zanima:
OČARAVAJUĆI KOLAČ SA MAKOM Slatkiš bez mane koji uspeva i početnicima
Sočan i sladak, oduševiće i one izbirljive.
BRZI KOLAČ SA MAKOM Čokoladan i neodoljiv, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan desert mekan kao duša nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA MAKOM I BELOM ČOKOLADOM Aromatični desert mekan kao duša, a nema paljenja rerne
Fenomenalan desert oduševiće i one izbirljive.
ČOKOLADNI KOLAČ SA MAKOM GOTOV ZA 5 MINUTA Ukusan kao da ste se trudili satima
Fenomenalni desert uspeće svima, a toliko je dobar da ćete da uzmete parče više.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)