RIZOGALO Sutlijaš na grčki način, skupog ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Ako volite klasičan sutlijaš, rizogalo ćete da obožavate.

rizogalo
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 g arborio pirinča
  • 1200 ml mleka sa većim procentom masti
  • 60 g šećera
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta
  • rendana kora 1/4 narandže i 1/4 limuna
  • pola kašičice cimeta
  • 1 kašičica kukuruznog skroba

Priprema:

Mleko, pirinač, šećer, korice, cimet i vanilin ekstrakt sipajte u šerpu sa debelim dnom. Krčkajte 30 do 40 minuta, uz povremeno mešanje. Nakon što pirinač omekša pomerite šerpu sa vatre pa dodajte pomešanu kašičicu skroba i vode. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading