RIZOGALO Sutlijaš na grčki način, skupog ukusa koji se pamti
Ako volite klasičan sutlijaš, rizogalo ćete da obožavate.
Potrebno je
- 100 g arborio pirinča
- 1200 ml mleka sa većim procentom masti
- 60 g šećera
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- rendana kora 1/4 narandže i 1/4 limuna
- pola kašičice cimeta
- 1 kašičica kukuruznog skroba
Priprema:
Mleko, pirinač, šećer, korice, cimet i vanilin ekstrakt sipajte u šerpu sa debelim dnom. Krčkajte 30 do 40 minuta, uz povremeno mešanje. Nakon što pirinač omekša pomerite šerpu sa vatre pa dodajte pomešanu kašičicu skroba i vode. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNI SUTLIJAŠ S KOKOSOM Neodoljivi desert koji miriše na more, ukućani će stajati u redu za još
Desert koji vraća u dane detinjstva, a kokos mu daje posebnu draž.
SUTLIJAŠ SA CIMETOM Slatkiš iz perioda detinjstva koji su pravile bake, prste da poližete
Pravi se brzo i lako, a budi nostalgiju na prošla vremena.
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA Klasik na drugačiji način koji miriše na ljubav
Desert na kome su odrasle generacije, prste da poližete.
SUTLIJAŠ Desert koji se pravi brzo i lako, a miriše na dane detinjstva i bakinu kuhinju
Neodoljivi sutlijaš oduševiće i one koji ne vole slatko.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)