ROLNICE SA MAKOM Slatko pecivo koje se ne odbija, a zamirisaće vam cela kuća
Neodoljive rolnice oduševiće i one izbirljive.

Potrebno je
Možda vas zanima:

PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo mekano kao duša koje super ide uz kafu
Sočni i slatki, nestaće sa stola odmah.

CIMET ROLNICE Mirisne i slatke, još bolje od onih kupovnih, za pravo uživanje
Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

CIMET ROLNICE SA BUNDEVOM Neodoljivi desert kao stvoren za jesen, poći će vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju čaja ili kafe.

CIMET ROLNICE Mirisne i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
Slatke i mekane, obožavaće svi ukućani.
Za testo:
- 1 kg brašna
- 4 kašike šećera
- 50 gr putera
- 100 ml ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1 kesica suvog kvasca
Za fil:
- 400 g maka
- 600 ml mleka
- 150 g šećera
- korica jednog limuna
- vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U šerpu sipajte mleko pa kad se zagreje dodajte šećer, kesicu kvasca i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa strane da se kvasac aktivira. Zatim, dodajte ulje, so, jaje i otopljen puter. Lagano dodajte brašno dok ne zamesite glatko testo. Pokrijte krpom i ostavite 40 minuta na toplom, da nadođe. U šerpu sipajte mleko da se zagreje pa dodajte šećer, koricu limuna i mak. Ostavite da se prohladi. Na pobrašnjenoj površini premesite testo pa ga podelite na dve jednake jufke. Razvijte svaku u oblik pravougaonika. Polovinu fila nanesite ali ostavite dva prsta prazno pri vrhu. Uvijte u oblik rolata pa secite na jednake parčiće. Ređajte u pleh oblože pek papirom. Razmućenim jajetom premažite rolnice pa ostavite da odmore. Pecite rolnice dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite tople, ali biće odlične i hladne, uz šolju kafe. Prijatno!

NEODOLJIVI MAFINI SA LIMUNOM Osvežavajući slatkiš u savršenom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

TIRAMISU KUGLICE Savršeni spoj sitnih kolača i čuvenog italijanskog deserta, za sve svečane prilike
Mekane i sočne, nestaće sa stola odmah.

KROFNE PUNJENE KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, a tope se u ustima
Sočne i slasne, najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNA SAHER TORTA Neodoljiva poslastica sa džemom koja ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Savršena i slatka, uzećete parče više.

PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)