ROLNICE SA MAKOM Slatko pecivo koje se ne odbija, a zamirisaće vam cela kuća
Neodoljive rolnice oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za testo:
- 1 kg brašna
- 4 kašike šećera
- 50 gr putera
- 100 ml ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1 kesica suvog kvasca
Za fil:
- 400 g maka
- 600 ml mleka
- 150 g šećera
- korica jednog limuna
- vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U šerpu sipajte mleko pa kad se zagreje dodajte šećer, kesicu kvasca i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa strane da se kvasac aktivira. Zatim, dodajte ulje, so, jaje i otopljen puter. Lagano dodajte brašno dok ne zamesite glatko testo. Pokrijte krpom i ostavite 40 minuta na toplom, da nadođe. U šerpu sipajte mleko da se zagreje pa dodajte šećer, koricu limuna i mak. Ostavite da se prohladi. Na pobrašnjenoj površini premesite testo pa ga podelite na dve jednake jufke. Razvijte svaku u oblik pravougaonika. Polovinu fila nanesite ali ostavite dva prsta prazno pri vrhu. Uvijte u oblik rolata pa secite na jednake parčiće. Ređajte u pleh oblože pek papirom. Razmućenim jajetom premažite rolnice pa ostavite da odmore. Pecite rolnice dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite tople, ali biće odlične i hladne, uz šolju kafe. Prijatno!
Možda vas zanima:
PUŽIĆI SA MAKOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru, eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Savršeni za doručak ili užinu uz šoljicu kafe.
NEODOLJIVE KROFNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Vazdušaste i mekane, pojedu se odmah
Savršene za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
PUŽIĆI SA MAKOM Mirisno pecivo mekano kao duša koje super ide uz kafu
Sočni i slatki, nestaće sa stola odmah.
CIMET ROLNICE Mirisne i slatke, još bolje od onih kupovnih, za pravo uživanje
Aromatično pecivo nestače sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)