ROLNICE SA MAKOM Slatko pecivo koje se ne odbija, a zamirisaće vam cela kuća
Neodoljive rolnice oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za testo:
- 1 kg brašna
- 4 kašike šećera
- 50 gr putera
- 100 ml ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 1 kesica suvog kvasca
Za fil:
- 400 g maka
- 600 ml mleka
- 150 g šećera
- korica jednog limuna
- vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U šerpu sipajte mleko pa kad se zagreje dodajte šećer, kesicu kvasca i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa strane da se kvasac aktivira. Zatim, dodajte ulje, so, jaje i otopljen puter. Lagano dodajte brašno dok ne zamesite glatko testo. Pokrijte krpom i ostavite 40 minuta na toplom, da nadođe. U šerpu sipajte mleko da se zagreje pa dodajte šećer, koricu limuna i mak. Ostavite da se prohladi. Na pobrašnjenoj površini premesite testo pa ga podelite na dve jednake jufke. Razvijte svaku u oblik pravougaonika. Polovinu fila nanesite ali ostavite dva prsta prazno pri vrhu. Uvijte u oblik rolata pa secite na jednake parčiće. Ređajte u pleh oblože pek papirom. Razmućenim jajetom premažite rolnice pa ostavite da odmore. Pecite rolnice dok ne porumene, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Služite tople, ali biće odlične i hladne, uz šolju kafe. Prijatno!
Možda vas zanima:
CIMET ROLNICE SA BUNDEVOM Neodoljivi desert kao stvoren za jesen, poći će vam voda na usta
Najbolje služite uz šolju čaja ili kafe.
CIMET ROLNICE Mirisne i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
Slatke i mekane, obožavaće svi ukućani.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)