NAJUKUSNIJA SUPA SA GRIZ KNEDLAMA Po receptu baka Ljlije, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Klasik bez premca okrepiće vam organizam u trenu.
Potrebno je
- 500 g piletine (nabolje grudi sa kostima)
- 2 srednje šargarepe
- 1 koren paškanata
- 1 crnu luk
- 1 veza peršuna
- 1 manji celer
- so, biber
- voda
Sastojci za knedle:
- 1 jaje
- 5 ravnih kašika griza
- 1 kašika masti
- prstohvat soli
Priprema:
Operite delove pileta koje ćete staviti u supu, pa ih stavite u šerpu. Isecite na kockice šargarepu, celer i koren paškanata pa sve nalijte većom količinom vode i stavite na šporet na jaču temperaturu dok ne provri. Glavicu crnog luka operite i prepolovite pa zapecite na suvom tiganju. Smanjite temperaturu kada voda proključa, pa dodajte crni luk, i kuvajte bar sat vremena. Zatim skinite meso sa koskica, pa ga vratite ga u šerpu, a sve nepotrebne delove bacite. Kad povrće omekša, supa je gotova. Začinite po ukusu i nalijte vodu po potrebi. Viljuškom dobro ulupajte kašiku masti, dodajte jaje i so, pa sve sjedinite. Umešajte griz i ostavite sa strane da odstoji 10 minuta. Kada griz nabubri, kašikom vadite knedle i spuštajte ih u lonac, pa kuvajte oko 5 minuta. Pospite supu sitno seckanim peršunom. Prijatno!
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju, a topi se u ustima
Sočne i mekane kao duša, a ukućani će stajati u redu za još.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
KUGLICE OD JABUKA Sočni kolačići kojima orasi daju poseban šmek, za dane kada nemate vremena
Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.
TIRAMISU KUGLICE Najlepši sitni kolači sa kafom, ukrasiće svaku slavsku trpezu
Ako volite tiramisu, ove kuglice ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA ŠLJIVAMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šljivama ćete obožavati.
Komentari (0)