KAFE KOLAČ Brzinski desert u čaši kada navrate iznenadni gosti, dočekajte ih spremni
Služite uz šoljicu kafe ili kuglu sladoleda po izboru.
Potrebno je
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 3 kašike kukuruznog brašna
- 30 ml vode
- 2 kašičice instant kafe
- 2 kašike vrele vode
Dodatno:
- 2 kašičice šećera
- 2 kašičice instant kafe
- malo ključale vode
Priprema
U melko sipajte šećer. Pomešajte kafu sa vrelom vodom. Zatim, sipajte kafu u mleko. Dobro promešajte ša dodajte skrob pomešajte sa voom, i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Na dno svake posude poređajte keks, pa sipajte fil. Ostavite dva sata u frižideru. U jednoj posudi penasto umutite šećer, kafu i vodu. Pripremljeni preliv sipajte preko kolača. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZI NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM BOLJI OD KLASIČNOG Topi se u ustima, a uspeće i početnicima
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
KAPUĆINO KOLAČ Kremasti desert koji se topi u ustima, a miriše na ljubav
Kremast i ukusan, smazaće se za tren oka.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
KOKOS TORTA Mirisna poslastica koja uspeva svima, a budi sva čula
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
KNEDLE SA ČOKOLADOM Klasik na drugačiji način koji će obožavati i najmlađi
Slatke i drugačije, nema ko vam neće tražiti recept.
TART SA ŠLJIVAMA Mirisni voćni kolač od kog će vam poći voda na usta, za sve važne događaje
Sočan i sladak, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
Komentari (0)