KAFE KOLAČ Brzinski desert u čaši kada navrate iznenadni gosti, dočekajte ih spremni
Služite uz šoljicu kafe ili kuglu sladoleda po izboru.
Potrebno je
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 3 kašike kukuruznog brašna
- 30 ml vode
- 2 kašičice instant kafe
- 2 kašike vrele vode
Dodatno:
- 2 kašičice šećera
- 2 kašičice instant kafe
- malo ključale vode
Priprema
U melko sipajte šećer. Pomešajte kafu sa vrelom vodom. Zatim, sipajte kafu u mleko. Dobro promešajte ša dodajte skrob pomešajte sa voom, i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Na dno svake posude poređajte keks, pa sipajte fil. Ostavite dva sata u frižideru. U jednoj posudi penasto umutite šećer, kafu i vodu. Pripremljeni preliv sipajte preko kolača. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZI KAFE KOLAČ Penasti desert mekan kao duša raspametiće i one koji ne vole slatko
Ako volite kafu, ovaj brzi kolač ćete obožavati.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
ORIGINALNI ITALIJANSKI RECEPT ZA TIRAMISU Kremasti desert koji se odlično slaže sa šoljicom kafe
Sočni kolač sa kafom raspametiće sve koji ga budu probali.
BRZI NEPEČENI KOLAČ SA KAFOM BOLJI OD KLASIČNOG Topi se u ustima, a uspeće i početnicima
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)