CRVENI BARŠUN Torta koja spada među najpopularnije, a idealna za sve važne prilike, obožavaćete je
Kremasta poslastica oduševiće sve koji je budu probali, i ukrasiće svaku svečanu trpezu.
Potrebno je
Za patišpanj:
- 2,5 šolja brašna za sve namene
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 1/2 šolje biljnog ulja
- 1,5 šolja granuliranog šećera
- 2,5 kašičica crvene prehrambene boje
- 4 jaja sobne temperature
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1 kašičica sirćeta
- 1 1/3 šolje jogurta
Za glazuru od krem sira:
- 230 g krem sira, sobne temperature
- 230 g putera, sobne temperature
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 1/2 kašičice soli
- 7 šoljica šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dve okrugle tepsije obložite papirom za pečenje. U jednoj posudi prosejte brašno, sodu bikarbonu, so i kakao prah. U zasebnoj posudi umutite ulje i šećer. Postepeno dodajte jedno po jedno jaje. Umešajte vanilin ekstrakt i prehrambenu boju. Zasebno u posudi pomešajte sirće i jogurt. Dodajte naizmenično mešavinu sa mlaćenicom i suve sastojke. Sve lepo sjedinite. Testo podelite na dva dela, pa ga izlijte u kalupe. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite kore da se prohlade. Zasebno umutite puter i krem sir pa dodajte vanilin ekstrakt, so i šećer. Na tacnu stavite prvu koru, pa je obilno premažite kremom. Nanesite drugu koru, pa premažite kremom. Dekorišite tortu prehrambenom crvenom bojom.
Možda vas zanima:
TORTA OD ŠARGAREPE Recept čuvene rok zvezde Tine Tarner, tajna je u ovom sastojku
Sočna i preukusna, a ananas joj daje poseban šmek.
VODENA TORTA Zaboravljena jeftina poslastica skupog ukusa, sve bake su znale recept za nju
Sastojke več imate u kuhinji, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
MARKIZA Nepečena poslastica koja je neizostavna na svakoj svečanoj trpezi
Kraljica svakog bitnog događaja i svečane trpeze, a priprema je tako jednostavna.
FILADELFIJA TORTA Kremasta i očaravajuća nepečena poslastica od koje će vam poći voda na usta
Jednostavne pripreme, a ukusa koji priča priče.
TART SA ŠLJIVAMA ZA KIŠNE SEPTEMBARSKE DANE Kolač koji će vas oboriti s nogu, a uspeva svima
Ako volite voćne kolače, ovaj tart ćete obožavati.
DOMAĆE PRINCES KROFNE Po starom baka Desinom receptu, biće vazdušaste i mekane kao duša
Idealne za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.
KOKOS KUGLICE Brzi sitni kolači koji se smažu u jednom zalogaju, a pomeraju granice dobrog ukusa
Gotove očas posla, a tope se u ustima.
NUKLEARNA ŠTRUDLA SA JABUKAMA Ovaj sastojak retko ide u pite, a očarala je sve koji su probali
Naziv je dobila zbog jednostavne pripreme, a toliko je dobra, da će vam poći voda na usta.
BRZE ČOKOLADNE KOCKE S ORASIMA Treba vam samo 3 sastojka, a svi će vam tražiti recept
Ako volite čokoladu, ovaj kolač ćete obožavati.
Komentari (0)