NEODOLJIVI SUFLE U SPOJU SA VOĆEM Mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Fenomenalni desert gotov za 20 minuta osvojiće i one, koji ne vole slatko.
Potrebno je
- 300 g borovnica
- 4 belanceta
- šećer u prahu
- sok od pola limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U šerpi pomešajte borovnice sa šećerom u prahu i limunovim sokom, pa kuvajte na umerenoj temperaturi pet minuta. Zatim izmiksajte borovnice štapnim blenderom. Zasebno umutite belanca u čvrst šne pa pomešajte sa borovnicama. Prespite u odgovarajuće kalupe. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pospite šećerom u prahu. Dekorišite sufle borovnicama. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SUFLE Očaravajući francuski desert koji je osmislio kuvar ljubavnice Luja XV, a topi se u ustima
Naziv souffle potiče od francuske reči souffler koja znači duvati, naduvati.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
DOMAĆE PRINCES KROFNE Po starom baka Desinom receptu, biće vazdušaste i mekane kao duša
Idealne za sve svečane prilike, ali i slavsku trpezu.
PASTEL DE NATA Očaravajući portugalski desert ukusa koji ćete pamtiti, a drugačiji od svega što ste jeli
Portugalsko slatko pecivo punjeno kremom od žumanaca oduševiće i one koji ne vole slatko.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
KUGLICE OD JABUKA Sočni kolačići kojima orasi daju poseban šmek, za dane kada nemate vremena
Brzi desert kada vam se jede nešto slatko, a nemate vremena za pripremu.
TIRAMISU KUGLICE Najlepši sitni kolači sa kafom, ukrasiće svaku slavsku trpezu
Ako volite tiramisu, ove kuglice ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA ŠLJIVAMA Mirisna poslastica koja budi sva čula, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ako volite klasičnu štrudlu, ovu sa šljivama ćete obožavati.
LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
Komentari (0)