LETNJI SUFLE Maline i kupine mu daju poseban šmek, a uspeće i potpunim početnicima
Mekan, ukusan i sladak, nestaće sa stola u roku od odmah.
Potrebno je
- 250 g malina
- 125 g kupina
- 60 g šećera
- 30 ml vode
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
- 1 kašičica svežeg limunovog soka
- 1 kašika kukuruznog skroba pomešana sa 1 kašikom vode
- 3 velika belanca
- 60 g šećera u prahu
- 30 g naseckanih pistaća
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj šerpi pomešajte maline, kupine, šećer, vodu, vanilu i limunov sok. Kuvajte na umerenoj temperaturi, uz često mešanje. Dodajte kukuruzni skrob pomešan sa vodom i mešajte oko minut, dok se ne zgusne. Zasebno umutite belanca. Postepeno umutite šećer u prahu, dve kašike odjednom, i nastavite da mutite još 3 minuta. Dodajte 94 g mešavine bobičastog voća, a ostatak voća rasporedite u keramičke posude za sufle. Prelijte mešavinom i pospite pistaćima. Pecite sufle 6 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne porumeni na vrhu.
Možda vas zanima:
ČOKOLADNI SUFLE Najpoznatiji francuski desert koji se topi u ustima, a gotov za tili čas
Kremast i sladak, za prave sladokusce.
NEODOLJIVI ČOKOLADNI SUFLE Desert koji se topi u ustima, a uspeva i početnicima, po receptu bez mane
Savršenog ukusa koji se pamti.
NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.
ČOKOLADNI SUFLE Rapsodija ukusa na francuski način, za prave ljubitelje slatkiša
Neodoljiv i mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)