POSNE OBLANDE Fenomenalna poslastica idealna za slavsku trpezu, najbolje stavite odmah duplu meru
Napravićete začas a nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 1 veće pakovanje oblandi
- 500 ml vode
- 500 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g posne čokolade
- 200 g mlevenih oraha
- 300 g mlevenog posnog keksa
- 100 g margarina
Priprema
Stavite na vatru, vodu, šećer, vanil šećer, čokoladu i margarin i pustite da provri. Onda sklonite sa vatre pa umešajte keks i orahe i dobro promešajte, da se sastojci sjedine. Ostavite fil 15 minuta da se prohladi. Listove oblande filujte, pa pritisnite i pustite da se dobro stegne.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)