NEODOLJIVI SOS OD PEČURAKA Aromatičan i slasan, a savršeno se slaže sa mesom

Ivana Pavlović

19:00

U sosu sa 0

Ako umesto obične neutralne pavlake stavite biljnu, dobićete posan sos.

sos od pečurki
Shutterstock

Potrebno je

  • pakovanje pečurki
  • glavica crnog luka
  • dva čena belog luka
  • kašika brašna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 dcl neutralne pavlake
  • kašičica soli
  • kašičica suvog začina

Priprema

Sitno naseckajte crni luk pa prodinstajte na zagrejanom ulju, sve dok ne postane staklast. Onda isecite pečurke pa ih dodajte u šerpu sa lukom. Posolite i začinite. Dodajte stno seckan beli luk i dinstajte poklopljeno, oko 20 minuta, na tihoj vatri. U malo hladne vode razmutite brašno pa sipajte u šerpu. Umešajte neutralnu pavlaku, promešajte i kuvajte sos još 10 minuta, uz povremeno mešanje. Prijatno!

Komentari (0)

Loading