Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 2 šolje brašna
- 1 šolja džema po izboru
- kg krompira
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g šećera
- 2 kesice vanilinog šećera
Priprema:
Operite krompir pa ga skuvajte u ljusci. Onda ga oljuštite pa ga izgnječite kao pire. Umešajte 2 šolje brašna pa zamesite testo. U šerpu sipajte tri litra vode, pa ostavite da proključa. Rukom napravite loprtice od testa. Spljoštite svaku pa u sredinu stavite kašičicu džema. Oblikujte knedlu pa spuštajte u ključalu vodu. Kad se podignu na površinu vadite ih rupičastom kašikom. Zatim, valjajte svaku knedlu u mešavinu šećera, mlevenih oraha i vanilnog šećera. Služite tople. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KNEDLE OD JABUKA Slatkiš od samo 2 sastojka koja već imate, drugačiji od svega što ste probali
Izdašne i jeftine, a neodoljivo slatke.
KNEDLE SA BRESKVAMA Starinski slatkiš na drugačiji način, a nema ni prezli, ukućani će stajati u redu za još
Ako volite klasične knedle, ove sa breskvama ćete obožavati.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski specijalitet mekan kao pamuk, a zamirisaće cela kuća
Desert na kome su odrasle generacije.
KNEDLE SA MAKOM Klasičan desert sa drugačijim sastojcima, za prave sladokusce
Fenomenalne i sočne, popraviće vam dan u trenu.
ZORICIN MIRISNI HLEB SA BUNDEVOM Idealan za savršeno vikend jutro, a preukusan i kada je hladan
Napravite ovaj neodoljivi specijalitet po receptu Zorice Pavlović iz Požarevca
ZORICIN MINI TART SA BOROVNICAMA MEKAN KAO PAMUK Kao osmišljen za savršen vikend
Napravite ovaj neodoljivi voćni desert po receptu Zorice Pešić iz Beograda
KNEDLE SA DŽEMOM I ORASIMA Fenomanalni desert za dane posta koji se topi u ustima
Sočne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
BURGER SOS Džejmi Oliver otkriva kako da bude slasan i sočan, a ukusa koji priča priče
Recept poznatog kuvara raspametiće i one izbirljive.
HUMUS Aromatični namaz koji se brzo pravi, a sjano se meša sa različitim jelima
Možete da ga mažete na hleb ili da dodate kao prilog.
Komentari (0)