Ovaj recept je odličan za brzi ručak ili večeru, jer ne zahteva puno vremena za pripremu, a rezultat je savršeno sočna i hrskava pita

Pita sa krompirom je jedno od jela koja se mogu napraviti kad želite nešto brzo, ukusno i zasitno.
Ovaj recept je odličan za brzi ručak ili večeru, jer ne zahteva puno vremena za pripremu, a rezultat je savršeno sočna i hrskava pita.
Krompir u kombinaciji sa lukom i začinima daje bogat ukus, dok kore postaju mekane i mirisne.
Sastojci:
1 paket kupovnih kora
200 ml kisele vode
200 ml ulja
3 kašike brašna
1 kašika soli
1,5 kg narendanog krompira
1 veća glavica luka
So, biber, vegeta (po ukusu)
Priprema:
U posudi pomešajte kisele vode, ulje, brašno i so. Dobro sjedinite sve sastojke, a zatim stavite na stranu.
Krompir oljuštite i narendajte na krupno rende. Iseckajte crni luk na sitno i dodajte u krompir. Posolite, pobiberite i dodajte vegetu po ukusu. Sve dobro izmešajte da se sastojci sjedine.
U velikom plehu stavite prvu koru i premažite je pripremljenim premazom. Na nju stavite još jednu koru i ponovite premazivanje. Zatim stavite sloj fila od krompira, pa ponovo prekrivajte sa korema. Nastavite sa slaganje, dok ne potrošite sve kore i fil. Poslednju koru premazite sa preostalim premazom.
Pitu stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 45 minuta, dok ne postane zlatno-smeđa i hrskava.
Pitu poslužite dok je još topla, isečenu na parče. Ova pita je odlična uz jogurt ili salatu po izboru.
Uživajte u jednostavnom, a ukusnom jelu koje će oduševiti vašu porodicu i prijatelje!
BONUS VIDEO:

SOS OD ŠAMPINJONA Fenomenalno se slaže sa mesom, a gotov očas posla
Dodajte kao prilog omiljenom jelu i uživajte.

PUNJENE PAPRIKE Recept za tradicionlani srpski ručak!
Ovo jelo je bogato ukusima i savršen je izbor za porodične obede.

DOMAĆI KUVANI PASULJ SA REBARCIMA I KOBASICOM Tradicionalni ukus koji greje dušu!
Ako želite da napravite savršen pasulj koji miriše na detinjstvo i staru domaću kuhinju, isprobajte ovaj recept!

RECEPT ZA PIROŠKE KOJI ĆE ODUŠEVITI VAŠU PORODICU Jednom probate, uvek pravite
Njihova priprema je jednostavna, a rezultat je fantastičan, mekano testo spolja, sočan fil iznutra i neodoljiv miris koji ispunjava kuhinju

RECEPT KOJI SE NASLAĐUJE Masonica, staro crnogorsko jelo, priprema se vrlo brzo i lako
Vruću masonicu preliti rastopljenim sirom i kajmakom
Komentari (0)