MARIJINA ČOKO MOKO TORTA SAVRŠENA ZA DEČIJE ROĐENDANA Uzećete parče više koliko je ukusna
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Marije Milošković iz Ćićevca.


Pravi se brzo i lako, a svi je vole. Ovim rečima bi mogla da se opiše savršena čoko-moko torta, koja osvaja na prvi zalogaj. Recept je sa nama podelila Marija Milošković, autorka profila milošković marija, majka Sare i Nikole. Diplomirani ekonomista a zaposlena kao knjigovođa, obožava da se posveti kuvanju i pripremi ukusnih đakonija. Deca i porodica su joj najveća podrška, ali i najveći kritičari za svako jelo. Sa njom smo porazgovarali o receptu za ovu fenomenalnu poslasticu, kao i o tajni najboljeg fila.
Gde i kada ste prvi put čuli za ovaj recept i kako ste se odlučili da ga napravite?
- Prvi put sam čoko-moko tortu probala kod jedne prijateljice na rođendanu. Dopala mi se na prvi zalogaj i sada je stalno pripremam.
Kada bi vas neko pitao ko nije probao ovu tortu da mu rečima opišete ukus, kako biste ga opisali?
- Mislim da nema onoga ko nije probao ovu tortu. Brza je i laka za pripremu, osvežavajuća, sočna, kremasta i bez kuvanja fila.
Odajte nam tajnu savršenog fila?
- Lagano mešanje svih sastojaka. Uvek sastojke sjedinim drvenom varjačom.
Da li koristite sastojke sobne temperature ili direktno iz frižidera?
- Kod pripreme fila koristim sastojke iz frižidera dok je za pripremu kora potrebno da svi sastojci budu na sobnoj temperaturi.
Šta da radimo ako kora pukne prilikom pečenja?
- Ne brinite, može se iskoristiti. Lagano je prebacite, prelijte čokoladnim mlekom i premažite filom. Prilikom sečenja torte to niko neće primetiti.
U kojim prilikama biste poslužili ovu tortu?
- Ova torta je idealna u svakoj prilici. Deca je obožavaju i uvek je prvi izbor moje dece za rođendan. Odlična je kao letnja poslastica.
Koje je najbolje jelo koje ste probali od svih?
- Najbolje jelo koje sam probala jesu svinjski medaljoni u sosu od paradajza i pečenih paprika.
Šta vam nije uspelo, pa ste sastojke morali da bacite?
- Jelo koje mi nije uspelo jesu kroketi jer nikako nisam mogla da napravim dobru smesu. Deo sam pržila, a ostatak bacila.
Da treba da napravite večeru za važne goste, koje predjelo, glavno jelo i desert biste im spremili?
- Kada bih pripremala večeru za važne goste, predjelo bi bilo suhomesnati proizvodi, sušeno domaće meso, proja, čvarci, ajvar, slani rolati. Glavno jelo bile bi krmenadle sa kačkavaljem i slaninom u bešamel sosu. Desert bi bio čizkejk sa višnjom.
Sastojci:
Za kore:
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 3 kašike vrele vode
- 3 kašike brašna
- 1 kašika ulja
- 2 kašike oraha
- 1 kašika zaslađenog kakao napitka
- pola kašike kakaoa
- 1/3 praška za pecivo
Za fil:
- 250 g mlevenog keksa
- 175 g prah-šećera
- 4 kašike umućenog šlaga
- 550 g kisele pavlake
- 500 g šlaga
Priprema:
Tri jajeta umutite, najpre belanca sa 3 kašike šećera, pa dodajte žumanca, 3 kašike vrele vode, 3 kašike brašna, 1,5 kašiku kakaoa, 1/3 kesice praška za pecivo. Dodajte lagano 2 kašike mlevenih oraha.
Pleh obložite folijom, premažite uljem i pospite brašnom. Zatim izlijte smesu i pecite 12 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li su pečene. Ispecite dve iste kore pa ih podelite na 4 dela da dobijete 4 kore. Prelijte ih sa čokoladnim mlekom. Fil varjačom sjedinite pa dodajte 5 kašika umućenog šlaga.
500 g šlaga umutite sa 600 ml vode. Filujte redosledom: kora - keks fil – šlag – kora - keks fil – šlag – kora - keks fil -šlag.
Možda vas zanima:

DANIJELINA SAHER TORTA U SAVRŠENOM SPOJU DŽEMA I ČOKOLADE Savršena za svaku svečanost
Napravite čuvenu austrijsku poslasticu po receptu Danijele Šoškić iz Požarevca.

GABON TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Raskošna poslastica oduševiće goste
Savršena za svaku svečanost.

JAFA TORTA Poslastica sa pomorandžom za sve svečane prilike, prste da poližete
Raskošna i kremasta, nema ko vam neće tražiti recept.

PESAK TORTA Fenomenalna nepečena poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Očaravajuća poslastica raspametiće i one izbirljive.

DANIJELINA SAHER TORTA U SAVRŠENOM SPOJU DŽEMA I ČOKOLADE Savršena za svaku svečanost
Napravite čuvenu austrijsku poslasticu po receptu Danijele Šoškić iz Požarevca.

NEODOLJIVI PESTO SOS Sjajno se slaže sa testeninom i krompir pireom
Pravi se lako, a daje šmek svakom jelu.

JELENINA TORTA TROSTRUKI UŽITAK ZA SVE BITNE DOGAĐAJE Gosti će biti oduševljeni ukusom
Napravite ovu raskošnu poslasticu po receptu Jelene Jurošević iz Sremske Mitrovice

ČORBA OD SPANAĆA SA ORASIMA Krepi organizam u trenu
Sočna i zdrava, pravićete stalno.

PROJA SA MLEVENIM MESOM Drugačija i slasna, najbolje ide uz šolju jogurta
Fenomenalna i ukusna, prste da poližete.
Komentari (0)