NEODOLJIVI PESTO SOS Sjajno se slaže sa testeninom i krompir pireom

Ivana Pavlović

09:30

U sosu sa 0

Pravi se lako, a daje šmek svakom jelu.

pesto sos
Shutterstock

Potrebno je:

  • 100 g sremuša
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 50 g pečene golice
  • 3 kašike rendanog parmezana
  • 1 kašičica soka od limuna

Priprema:

Sremuš operite i osušite. Odstranite drške i isecite ga na trake. Golicu izblendirajte i stavite u činiju. Zatim izblendirajte sremuš, pa dodajte ulje, parmezan, sok od limuna, parmezan, golicu i kratko izblendirajte. Po potrebi dodajte još ulja da dobijete željenu gustinu. Sipajte u teglu i držite sos u frižideru.

Savet

Umesto golice možete staviti pečene orahe.

@moja.trpeza Da li ste znali da su rotkvice odlične za zdravlje!? Poboljšavaju varenje, podstiču detoksikaciju jetre, jačaju imunitet i pomažu kod hidratacije zbog visokog sadržaja vode. Takođe, mogu doprineti snižavanju krvnog pritiska i poboljšanju zdravlja kože. Dobro se kombinuju uz salate. 🥗 #trpeza #mojatrpeza #zdravahrana #detox #fyp #viraltiktok #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading