Pravi se lako, a daje šmek svakom jelu.
Potrebno je:
- 100 g sremuša
- 100 ml maslinovog ulja
- 50 g pečene golice
- 3 kašike rendanog parmezana
- 1 kašičica soka od limuna
Priprema:
Sremuš operite i osušite. Odstranite drške i isecite ga na trake. Golicu izblendirajte i stavite u činiju. Zatim izblendirajte sremuš, pa dodajte ulje, parmezan, sok od limuna, parmezan, golicu i kratko izblendirajte. Po potrebi dodajte još ulja da dobijete željenu gustinu. Sipajte u teglu i držite sos u frižideru.
Savet
Umesto golice možete staviti pečene orahe.
Možda vas zanima:
DOMAĆI BEŠAMEL SOS Savršen uz ćufte i lazanje, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a daće šmek svakom jelu.
TAJNI SASTOJAK ZA PARADAJZ SOS Nikad se ne biste setili, a skroz utiče na ukus
Trik je jednostavan, a sos će biti savršen.
DOMAĆI BEŠAMEL SOS Super ide uz ćufte i lazanje, a gotov očas posla, nema mu ravnog!
Daće šmek svakom jelu.
CACIKI SOS Super ide uz giros i pečenu piletinu, a pravi se maltene sam
Čuveni grčki sos daće šmek svakom jelu.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
Komentari (0)