RUSKI KUVAR OTKRIO NAJBOLJI RECEPT ZA PUNJENE PAPRIKE Zamenite pirinač jednim sastojkom i biće još ukusnije
Kako je krenula sezona paprika osim za salatu možete i da ih napunite i da imate ručak za dva-tri dana. Zato je ruski profesionalni kuvar, Vjačeslav Кrasilnikovje otkrio recept za punjene paprike koje će se topiti u ustima.
1. Kratko natopite paprike
U veću posudu sipajte vodu i posolite, pa dodajte paprike i ostavite da se kratko natope. Ovo će vam pomoći da iz paprika lako uklonite semenke i peteljke, ali i poboljšaće im ukus i ukloniti gorčinu (ukoliko postoji).
2. Dobar nadev je ključan
Uglavnom se za punjene paprike koristi mleveno meso, a kada kupujete izaberite ili samo svinjsko ili mešano. Mleveno meso možete da propržite ili da koristite sveže (izbor je na vama). Ako koristite sveže, na puteru prodinstajte seckani crni luk, koji daje poseban šmek jelu, pa ga dodajte u posudu sa mesom i začinite. Zatim dodajte pirinač koji se kuva tako što se stavi u šerpu, a onda se sipa i vrlo malo vode (nekih 4-5 kašika). Kuva se dok ne upije svu vodu, a ovako pripremljen pirinač neće upiti svu tečnost, pa će samim tim i nadev biti baš sočan. Ako ipak želite da punite proprženim mesom, njega dodajte u proprženi crni luk (isto na puteru) i u gotovo meso dodajte pirinač koji ste spremili na isti način kao i za sirovi nadev i dobro sjedinite. Naravno začinite po želji.
3. Pirinač zamenite tikvicama
Umesto pirinča u meso dodajte sredinu tikvica koju ste izdubili. Jelo će biti za nijansku laganije, ali i ukusnije.
4. Zasecite paprike
Na dnu paprika napravite mali rez, jer kada ih poređate u šerpu i prelijte sosom, zahvaljujući rezu, on će dospeti u paprike i lakše će se nadav skuvati, a i ravnomernije.
5. Ne punite paprike do vrha
Mnoge domaćice stavljaju previše nadeva u paprike, a zbog toga one pucaju tokom kuvanja, jer pirinač bubri i stvara pritisak, posebno ako su lošijeg kvaliteta, odnosno tanje. Kad kašičicom stavljate nadev u unutrašnjost paprika, nemojte ga sabijati i nikada ih ne punite do vrha.
Možda vas zanima:
BOSANSKE PUNJENE PAPRIKE NIKO NE ODBIJA Nemaju meso, a polizaćete i tanjir
Služite tople, uz kajmak ili kiselo mleko.
PUNJENE SUVE PAPRIKE ZA NAJLEPŠI RUČAK Ukućani će stajati u redu za još
Bićete siti satima, a savršenog ukusa.
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE RAJ ZA NEPCA Saftaste i sočne, teraju vodu na usta
Ručak u kome će uživati cela porodica.
PUNJENE PAPRIKE SA KROMPIROM U PAVLAKA SOSU Greju dušu i telo
Prave se lako, a osvajaju na prvi zalogaj.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
Komentari (0)