RUČAK ZA 20 MINUTA Imamo najbolji recept za pileću džigericu koju ćete obožavati

Jelena Vukelić

11:30

U sosu sa 0

Neki je obožavaju, drugi izbegavaju, a ona je svakako dobro oružje u borbi protiv anemije. Recept za pripremu najukusnije pileće džigerice je potpuno jednostavan

džigerica
Shutterstock

Potrebno je

500 g pileće džigerice
so
biber
3 crna luka 

2 kašike brašna 
suvi začin
ulje - za prženje

PRIPREMA:

Džigericu očistite i pažljivo operite pod tekućom vodom. Posolite i dodajte malo bibera, a zatim uvaljajte u brašno i suvi začin. Ulje zagrejte na jačoj temperaturi, ali pazite da džigericu pržite na srednjoj, kako ne bi dobila šmek koji želite da izbegnete. Dodajte luk nakon deset minuta, isečen na rebarca, poklopite i pržite još sedam minuta. Pri kraju prženja, sklonite poklopac i pojačajte vatru na kratko.

 

Komentari (0)

Loading