SAVRŠEN BEŠAMEL SOS Sjajno se slaže sa raznim jelima, ovakav niste probali

Ivana Pavlović

10:00

U sosu sa 0

Bešamel sos može da se napravi na više načina. Ide uz mnoga jela, meso, ribu. Nazivaju ga još i belim, i glavni je sastojak za pravljenje drugih soseva.

bešamel sos
Shutterstock

Potrebno je:

  • 700 ml mleka
  • 50 do 70 g maslaca
  • 50 g brašna
  • so i biber po ukusu
  • muskatni orašćić

Priprema

Istopite maslac na laganoj vatri, pa kad počne da cvrči dodajte brašno i krenite da mešate, žicom, da se ne bi napravile grudvice. Brašno pržite oko 2 minuta pa onda posolite i dodajte mleko. Ponovo mešajte pa dodajte i biber. Gotovom sosu dodajte muskantni oraščić i nastavite da mešate. Kad ga sklonite sa šporeta sačekajte da se ohladi pa ga probajte, da li je potrebno da dosolite ili još začinite.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading