TARTAR SOS Svakom jelu daje posebnu čar, a ne možemo da zamislimo Karađorđevu bez njega
Odlično se slaže sa mesom i ribom a napravićete ga začas.
Potrebno je
- 2 jajeta
- 2 sirova žumanca
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 1 mladi luk
- 50 g kiselih krastavaca
- 1 kašičica senfa u prahu
- 120 g pavlake
- 1/2 limuna
- mirođija
Priprema
Jaja tvrdo skuvajte, pa odvojte žumanca i belanca. Kuvana žumanca pomešajte sa sirovim. Zatim dodajte senf u prahu i sve dobro promešajte. Neprestano mutite, pa sipajte maslinovo ulje. Postepeno dodajte seckane krastavce, mirođiju, seckani luk. Dok mutite, dodajte i pavlaku. Na kraju sipajte sok od limuna i sve potpuno izmešajte. Poslužite u sosu. Sos se može čuvati u frižideru do dva dana.
Možda vas zanima:
POSNI TARTAR SOS SUPER IDE UZ RIBU Kremast i aromatičan, tera vodu na usta
Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom.
DOMAĆI BEŠAMEL SOS Daje šmek i sočnost lazanjama i ćuftama, a pravi se maltene sam
Kremast i preukusan, baš kao onaj iz restorana.
DOMAĆI BEŠAMEL SOS Savršen uz ćufte i lazanje, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a daće šmek svakom jelu.
TAJNI SASTOJAK ZA PARADAJZ SOS Nikad se ne biste setili, a skroz utiče na ukus
Trik je jednostavan, a sos će biti savršen.
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
Komentari (0)