TARTAR SOS Svakom jelu daje posebnu čar, a ne možemo da zamislimo Karađorđevu bez njega

Ivana Pavlović

11:00

U sosu sa 0

Odlično se slaže sa mesom i ribom a napravićete ga začas.

tartar sos
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 jajeta 
  • 2 sirova žumanca
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 1 mladi luk 
  • 50 g kiselih krastavaca
  • 1 kašičica senfa u prahu
  • 120 g pavlake
  • 1/2 limuna
  • mirođija

Priprema
Jaja tvrdo skuvajte, pa odvojte žumanca i belanca. Kuvana žumanca pomešajte sa sirovim. Zatim dodajte senf u prahu i sve dobro promešajte. Neprestano mutite, pa sipajte maslinovo ulje. Postepeno dodajte seckane krastavce, mirođiju, seckani luk. Dok mutite, dodajte i pavlaku. Na kraju sipajte sok od limuna i sve potpuno izmešajte. Poslužite u sosu. Sos se može čuvati u frižideru do dva dana.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading