TARTAR SOS Svakom jelu daje posebnu čar, a ne možemo da zamislimo Karađorđevu bez njega
Odlično se slaže sa mesom i ribom a napravićete ga začas.
Potrebno je
- 2 jajeta
- 2 sirova žumanca
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 1 mladi luk
- 50 g kiselih krastavaca
- 1 kašičica senfa u prahu
- 120 g pavlake
- 1/2 limuna
- mirođija
Priprema
Jaja tvrdo skuvajte, pa odvojte žumanca i belanca. Kuvana žumanca pomešajte sa sirovim. Zatim dodajte senf u prahu i sve dobro promešajte. Neprestano mutite, pa sipajte maslinovo ulje. Postepeno dodajte seckane krastavce, mirođiju, seckani luk. Dok mutite, dodajte i pavlaku. Na kraju sipajte sok od limuna i sve potpuno izmešajte. Poslužite u sosu. Sos se može čuvati u frižideru do dva dana.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE SAVRŠEN ŠPANSKI SOS Učiniće da svako jelo sa govedinom bude kao iz najboljeg restorana
Španski sos se pravi obično kao odatak drugim sosovima ali ako ga imate, sva jela mogu biti bogatija i ukusnija
SOS OD RENA Pikantan i lako se priprema
Dodajte savršen sos vašem jelu. Ljutkast, aromatičan i delikatesan.
BEŠAMEL SOS KAKAV JOŠ NISTE PROBALI Odlično se slaže uz meso i povrće i daje šmek svakom jelu
Pravite ručak i želite da mu dodate neki sos koji će dati glavni začin vasšem jelu? Onda je bešamel sos pravi izbor za vas. Dobro se meša sa različitim namirnicama a aroma mu ostaje uvek ista.
ZAGORELI TIGANJ POSTAJE KAO NOV Primenite ovaj jednostavan trik u koji su se uverili milioni
Namirnice svaka domaćica već ima u kuhinji, a trik je jednostavan.
SLOBODANOVA ŠVALER TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Jaka i kalorična poslastica za sve sladokusce
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu po receptu Slobodana Radojičića iz Beča
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
Komentari (0)