HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu

Ivana Pavlović

19:00

U sosu sa 0

Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.

trpeza
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 žumance
  • 1 kašičica vode
  • 1 kašičica limunova soka
  • 110 g maslaca
  • 1 prstohvat soli
  • prstohvat mlevene ljute paprike prema želji

Priprema
Pre pripreme ostavite žumance najmanje 15 minuta, na sobnoj temperaturi, da se dobro zagreje. Pomešajte žumance, vodu, sok od limuna i prstohvat soli u posudi koja odgovara štapnom mikseru. Rastopite maslac na temperaturi od 105 stepeni i neprestano mešajte, dok ne zapeni. Miksujte smesu od žumanca polako ulivajući rastopljeni maslac. Za samo 30 sekundi sos je gotov.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading