Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
Potrebno je
- 1 žumance
- 1 kašičica vode
- 1 kašičica limunova soka
- 110 g maslaca
- 1 prstohvat soli
- prstohvat mlevene ljute paprike prema želji
Priprema
Pre pripreme ostavite žumance najmanje 15 minuta, na sobnoj temperaturi, da se dobro zagreje. Pomešajte žumance, vodu, sok od limuna i prstohvat soli u posudi koja odgovara štapnom mikseru. Rastopite maslac na temperaturi od 105 stepeni i neprestano mešajte, dok ne zapeni. Miksujte smesu od žumanca polako ulivajući rastopljeni maslac. Za samo 30 sekundi sos je gotov.
Možda vas zanima:
HOLANDEZ SOS Savršeno menja majonez, a odlično se meša sa krompirom i piletinom
Gotov za 1 minut, a svakom jelu dodaje posebnu draž.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
DOMAĆI BEŠAMEL SOS Daje šmek i sočnost lazanjama i ćuftama, a pravi se maltene sam
Kremast i preukusan, baš kao onaj iz restorana.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
Komentari (0)