AROMATIČNI PESTO OD KELJA Savršeno se slaže sa brojnim jelima, a pravi se nikad lakše

Ivana Pavlović

16:00

U sosu sa 0

Nedoljivi sos dodajte vašem omiljenom jelu, odmah ćete da osetite razliku u ukusu.

pesto od kelja
Shutterstock

Potrebno je

  • 120 g seckanog kelja, odstranite stabljike
  • 40 g badema
  • 1 čen belog luka
  • 60 g parmezana
  • 30 ml hladne vode
  • 1 kašika limunovog soka
  • pola kašičice soli
  • 30 ml maslinovog ulja

Priprema

Kelj operite i osušite, pa iseckajte na listove. Onda ga ubacite u blender, pa dodajte bademe, rendani parmezan, beli luk, so i vodu i mešajte dok ne dobijete kremastu masu. Sipajte maslinovo ulje i blendajte još nekoliko puta. Nalijte još vode ili ulja, dok ne postignete željenu konzistenciju, a zatim probajte i začinite po ukusu. Vaš pesto od kelja je gotov. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading