KAŠA SA KUS KUSOM Zdrava i ukusna, a krepi organizam u trenu
Za savršen doručak ili užinu i vitku liniju.
Potrebno je:
- 200 ml ključale vode
- 1 litra nezaslađenog biljnog mleka
- 6 kašika meda ili nektara agave
- 1 kašika cimeta
- 500 g kus-kusa
- 250 g naseckanih suvih višnjica
- 75 g grubo naseckanih pistaća
- šaka malina
Priprema:
U jednu posudu sipajte ključalu vodu, pola litre mleka i cimeta i med. Ostavite da proključa na srednjejakoj vatri, uz neprestano mešanje. Potom ugasite vatru i umešajte kus-kus. Poklopite i ostavite da odstoji bar 5 minuta. Dodajte preostalo mleko, višnje i pistaće. Zatim ponovo poklopite pa ostavite bar 2 minuta. Služite kašu uz maline i med.
Možda vas zanima:
ZDRAVA KINOA KAŠA ZA VITKU LINIJU Ukusna i sočna, pravićete stalno
Pravi se lako, a ukusna i drugačija.
KAŠA SA KUS KUSOM BOLJA OD ONE KLASIČNE Zdrava i ukusna, za savršeno jutro
Savršena za vitku liniju, a izuzetnog ukusa.
OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Doručak za dan pun energije i vitku liniju
Sočna i ukusna, a maline joj daju poseban šmek.
PREDLOG ZA UŽINU ILI DORUČAK Napravite savršenu kašu od prosa
To je žitarica koja čuva vitkost.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)