DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Ni malo ne zaostaje za kupovnim, a zdrav i slasan

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Kikiriki puter možete do 3 meseca da držite u frižideru.

kikiriki puter
Shutterstock

 Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 400 g kikirikija
  • prstohvat soli
  • 1 kašika ulja

Priprema:

U blenderu sameljite kikiriki, so i ulje. Kad smesa postane glatka, znaćete da je kikiriki puter gotov. Po želji, možete da dodate malo meda ako volite slatko. 

Bezglutenska Pita Sastojci: 2 jaja 150 g grčkog jogurta 100 ml mleka 200 g kukuruznih pahuljica (kornfleks) Priprema: 1. U činiju razbijete 2 jaja, pa dodate grčki jogurt i mleko. Sve dobro umutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. 2. Dodajte kornfleks i dobro promešajte dok ne omekšaju. 3. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. 4. Pecite 15 minuta na 200°C, dok ne postane zlatno i čvrsto. 5. Kada je pita pečena, iseckajte je i poslužite uz jogurt po želji. Napomena: Mleko, jaja i grčki jogurt ne sadrže gluten. Međutim, kukuruzne pahuljice (kornfleks) mogu sadržavati gluten, zavisno od brenda i načina obrade. Preporučuje se da proverite etiketu i odaberete one koje su označene kao "bez glutena". Prijatno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept #viral_video ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

 

Komentari (0)