KAFANSKA ČORBA Vrhunsko kuvano jelo sa mesom i povrćem
Uz parče hleba i salatu, ova čorba može da bude kompletan obrok.

Kafanska čorba
Sastojci:
300 g junetine
1 crni luk
1 veza zeleni
1 koren celera
2 šargarepe
3 krompira
2 kašike brašna
1 čaša kisele pavlake
1 žumance
1 lovorov list
1 kašičica seckanog peršuna
Priprema:
Na ulju izdinstajte sitno seckani crni luk. Dodajte meso isečeno na kockice i sačekajte da pusti sok. Ulijte vodu da bude prst iznad mesa i dinstajte na umerenoj vatri oko sat. Ako tečnost ispari, dodajte još vode. Povrće oljuštite i iseckajte sitno, pa stavite u supu. Posolite i pobiberite, te dolijte 2 litra vode. Kad je čorbica gotova, napravite zapršku od brašna proprženog na malo ulja, pa ostavite da se sve kuva još 20 minuta. U gotovu čorbu dodajte pavlaku s umućenim žumancetom i sitno seckani peršun.

KETO LIMUN PITA SAVRŠENA ZA DIJETU Možete da je jedete bez griže savesti, a uspeva i potpunim početnicima
Umesto brašna i šećera koristi se bademovo brašno i eritritol.

OSVEŽAVA + NENORMALNO ZASITNO Smuti sa borovnicama obara sa nogu, plus telu daje brdo vitamina
U letnjim mesecima, kada temperature rastu, organizmu najviše prijaju lagani, osvežavajući i hranljivi obroci.

NEMA BOLJE Klasična paradajz čorba nadoknađuje izgubljene minerale, biće omiljena ovog leta
Kako god da je poslužite, ova čorba je pravi užitak...

NEODOLJIVO KREMAST Spanać pripremljen na ovaj način će vas oduševiti, pravo bogatstvo ukusa
Pomešan sa mlekom i dodat u proprženi crni luk i beli luk, stvara...

AROMATIČAN GRILOVANI PATLIDŽAN Paradajz i feta sir mu daju neodoljvu slast, a ovaj sastojak savršen šmek
Poslužite kao predjelo, glavno jelo bez mesa za dvoje, ili kao prilog uz...
Komentari (0)