KAFANSKA ČORBA Vrhunsko kuvano jelo sa mesom i povrćem
Uz parče hleba i salatu, ova čorba može da bude kompletan obrok.
Kafanska čorba
Sastojci:
300 g junetine
1 crni luk
1 veza zeleni
1 koren celera
2 šargarepe
3 krompira
2 kašike brašna
1 čaša kisele pavlake
1 žumance
1 lovorov list
1 kašičica seckanog peršuna
Priprema:
Na ulju izdinstajte sitno seckani crni luk. Dodajte meso isečeno na kockice i sačekajte da pusti sok. Ulijte vodu da bude prst iznad mesa i dinstajte na umerenoj vatri oko sat. Ako tečnost ispari, dodajte još vode. Povrće oljuštite i iseckajte sitno, pa stavite u supu. Posolite i pobiberite, te dolijte 2 litra vode. Kad je čorbica gotova, napravite zapršku od brašna proprženog na malo ulja, pa ostavite da se sve kuva još 20 minuta. U gotovu čorbu dodajte pavlaku s umućenim žumancetom i sitno seckani peršun.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)