OSVEŽAVAJUĆA SALATA OD TIKVICA Idealan prilog uz roštilj, ne peče se, niti se kuva, biće spremna za tili čas
Poslužite odmah ili ostavite da...

Ova jednostavna salata od tikvica je savršen izbor za vašu sledeći roštilj, piknik ili okupljanje. Šarena je i omiljena među gostima, a dobro podnosi boravak na otvorenom. Dovoljno je da tanke kriške tikvica prelijete prelivom od limunovog soka, senfa, meda i maslinovog ulja.
Zatim dodajte slani, aromatični rendani parmezan, pečene pinjole s puterastim ukusom i obilje mirisnog svežeg bosiljka.
Spremna je za jelo odmah, a van friždera ostaje sveža bez uvenuća. Ovaj način pripreme tikvica bez kuvanja sigurno će postati vaš novi omiljeni prilog tokom sezone roštiljanja.
Sastojci:
- 2 tikvice (ukupno oko 450 g), isečene na tanke kriške
- 2 male žute tikvice (ukupno oko 450 g), isečene na tanke kriške
- so i sveže mleven biber
- ¼ šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 2 kašike svežeg limunovog soka
- ½ kašičice senfa
- ½ kašičice meda
- ¼ šolje pinjola, pečenih
- 30 g parmezana, krupno rendanog (oko ¼ šolje)
- ¼ šolje svežih listova bosiljka, po potrebi iskidanih
Priprema:
Obilno pospite kriške tikvica solju i ostavite da odstoje u cediljki 30 minuta. Zatim ih isperite i osušite papirnim ubrusom. Prebacite u veliku činiju. Umutite maslinovo ulje, limunov sok, senf i med dok ne dobijete glatku smesu.
Prelijte tikvice pripremljenim prelivom. Dodajte pinjole, rendani sir i bosiljak, pa sve lagano promešajte da se sjedini. Začinite po ukusu solju i biberom.
Poslužite odmah ili ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi do 2 sata.
Bonus video:
Možda vas zanima:

EKSPLOZIJA UKUSA Salata sa dimljenim lososom je idealan letnji obrok, hranljiva, ukusna, a sprema se za tili čas
Hrskava je zahvaljujući domaćim krutonima, kremasta zbog jednostavnog prelivа od senfa i majoneza, i...

GRČKA SALATA Donosimo vam originalni recept, imaćete osećaj kao da ste na moru
Osvežavajuća i zasitna, krepi organizam u trenu.

MIMOZA SALATA Kremasta, sočna i slasna, jedini recept koji treba da znate za savršeno predjelo
Ukrasiće svaku svečanu trpezu, a ukusa koji se pamti.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Predjelo koje budi sva čula, a gotova dok trepnete
Sočna i kremasta, bićete oduševljeni.

KETO LIMUN PITA SAVRŠENA ZA DIJETU Možete da je jedete bez griže savesti, a uspeva i potpunim početnicima
Umesto brašna i šećera koristi se bademovo brašno i eritritol.

OSVEŽAVA + NENORMALNO ZASITNO Smuti sa borovnicama obara sa nogu, plus telu daje brdo vitamina
U letnjim mesecima, kada temperature rastu, organizmu najviše prijaju lagani, osvežavajući i hranljivi obroci.

NEMA BOLJE Klasična paradajz čorba nadoknađuje izgubljene minerale, biće omiljena ovog leta
Kako god da je poslužite, ova čorba je pravi užitak...

NEODOLJIVO KREMAST Spanać pripremljen na ovaj način će vas oduševiti, pravo bogatstvo ukusa
Pomešan sa mlekom i dodat u proprženi crni luk i beli luk, stvara...

AROMATIČAN GRILOVANI PATLIDŽAN Paradajz i feta sir mu daju neodoljvu slast, a ovaj sastojak savršen šmek
Poslužite kao predjelo, glavno jelo bez mesa za dvoje, ili kao prilog uz...
Komentari (0)