OSVEŽAVAJUĆA SALATA OD TIKVICA Idealan prilog uz roštilj, ne peče se, niti se kuva, biće spremna za tili čas

Ana Klikovac

11:00

Zdravi zalogaji 0

Poslužite odmah ili ostavite da...

Shutterstock
Shutterstock

Ova jednostavna salata od tikvica je savršen izbor za vašu sledeći roštilj, piknik ili okupljanje. Šarena je i omiljena među gostima, a dobro podnosi boravak na otvorenom. Dovoljno je da tanke kriške tikvica prelijete prelivom od limunovog soka, senfa, meda i maslinovog ulja.

Zatim dodajte slani, aromatični rendani parmezan, pečene pinjole s puterastim ukusom i obilje mirisnog svežeg bosiljka.

Spremna je za jelo odmah, a van friždera ostaje sveža bez uvenuća. Ovaj način pripreme tikvica bez kuvanja sigurno će postati vaš novi omiljeni prilog tokom sezone roštiljanja.

Sastojci:

  • 2 tikvice (ukupno oko 450 g), isečene na tanke kriške
     
  • 2 male žute tikvice (ukupno oko 450 g), isečene na tanke kriške
     
  • so i sveže mleven biber
     
  • ¼ šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja
     
  • 2 kašike svežeg limunovog soka
     
  • ½ kašičice senfa
     
  • ½ kašičice meda
     
  • ¼ šolje pinjola, pečenih
     
  • 30 g parmezana, krupno rendanog (oko ¼ šolje)
     
  • ¼ šolje svežih listova bosiljka, po potrebi iskidanih

Priprema:

Obilno pospite kriške tikvica solju i ostavite da odstoje u cediljki 30 minuta. Zatim ih isperite i osušite papirnim ubrusom. Prebacite u veliku činiju. Umutite maslinovo ulje, limunov sok, senf i med dok ne dobijete glatku smesu.

Prelijte tikvice pripremljenim prelivom. Dodajte pinjole, rendani sir i bosiljak, pa sve lagano promešajte da se sjedini. Začinite po ukusu solju i biberom.


Poslužite odmah ili ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi do 2 sata.

 

Bonus video:

 

@moja.trpeza Sočne paprike u kajmaku Sastojci: 500 g mešanih paprika 200 g kajmaka 1 glavica crnog luka Ulje (po potrebi) So Biber Priprema: 1. Paprike dobro operite, očistite od semena, prepolovite i stavite da se prže na malo ulja. 2. U međuvremenu, luk isecite na tanke kriške. 3. Kada paprike počnu da omekšavaju, dodajte luk i zajedno dinstajte dok ne postanu mekani i mirisni. 4. Pred kraj dinstanja, dodajte kajmak, pa začinite po ukusu solju i biberom. 5. Sve dobro promešajte i kratko kuvajte dok se sastojci ne sjedine u kremastu masu. 6. Poslužite toplo, uz svež domaći hleb #mojatrpeza #trpeza #recept #kuhinja #domacirecepti #viral_video #viralvideos #fyp #fypシ゚viral ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Tagovi:

Komentari (0)

Loading