KAO IZ RESTORANA Napravite kremast i lagan krompir pire, svi će ga u slast jesti

Ako se pitate zašto neki ljudi kuvaju krompir u soli...

krompir pire
Shutterstock

Kuvanje pire krompira je uvek dobra opcija, ali možda ga godinama pripremate pogrešno?

Pire krompir je klasična hrana, savršena kao dodatak uz svaki obrok. Međutim, postizanje savršenog pire krompira može biti pravi kulinarski izazov. Može ispasti grudvast, previše gust ili čak previše tečan, a lako je napraviti greške koje mogu pokvariti jelo.

Trik kuvara

Međutim, jedan kuvar iz restorana Fallow podelio je svoj trik za savršen pire krompir u svakom trenutku. U  TikTok videu, on je podelio svoje savete, preporučujući da krompire ne kuvate prvo.

Prikazao je postupak u videu, objašnjavajući:

,,Danas pravimo krompir pire, kao pravi šef. Stavite malo krupne soli na očišćen krompir i stavite ga u rernu. Pustite da se peče na temperaturi od 160 do 180 stepeni dok krompir ne postane potpuno mekan."

krompir pire Shutterstock
 

Nastavio je:

,,Presecite krompir na pola, jer je puno je lakše pasirati krompir dok je još uvek topao. Imamo finu pasirku i samo ćete pritisnuti krompir kroz nju. Imam i maslac i mleko, oboje su topli, kao i krompir, i sada ću dodati prvi deo tople tečnosti."

,,Tako da sada dobijamo gust pire. Ako se previše zgusne, možete dodati još malo mleka."

Šef je savetovao da uvek proverite začine pre nego što servirate, i predložio da se kore krompira iskoriste kao ukras, čime se smanjuje otpad. Njegov video je pogledan više od 30.000 puta, a gledaoci su brzo podelili svoje mišljenje o receptu.

Oduševljenje

Jedan je komentarisao: ,,Izgleda ukusno." Drugi je dodao: ,,Izgleda odlično, ali sigurno bi trebalo dodati beli biber?"

žena Shutterstock
 

Treći je napisao: ,,Nikada nisam znao za ovaj trik sa soli." 

Ako se pitate zašto neki ljudi kuvaju krompir u soli, to je zato što so deluje kao izolator, pomažući da krompir bude ravnomerno skuvan. Ovo je naročito korisno jer krompiri nisu uvek savršeno simetrični, a so usporava vreme kuvanja, piše Mirror.

 

Bonus video:

 

@moja.trpeza TRIK ZA KREMASTI PIRE KROMPIR Sastojci: 500 g krompira 300 g paradajza 300 g crnog luka Beli luk (po ukusu) 100 g zrelog kajmaka So, biber, ulje Mleko (po potrebi) Svež peršun Priprema: Skuvajte krompir, pa ga izgnječite uz dodatak mleka, kajmaka i soli – da dobijete gladak pire. Za sos: Na ulju propržite crni i beli luk, dodajte seckan paradajz, začinite solju i biberom, pa kuvajte dok se ne zgusne. Po želji dodajte seckan peršun. Poslužite pire sa toplim sosom preko. #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading