KAO IZ RESTORANA Napravite kremast i lagan krompir pire, svi će ga u slast jesti
Ako se pitate zašto neki ljudi kuvaju krompir u soli...
Kuvanje pire krompira je uvek dobra opcija, ali možda ga godinama pripremate pogrešno?
Pire krompir je klasična hrana, savršena kao dodatak uz svaki obrok. Međutim, postizanje savršenog pire krompira može biti pravi kulinarski izazov. Može ispasti grudvast, previše gust ili čak previše tečan, a lako je napraviti greške koje mogu pokvariti jelo.
Trik kuvara
Međutim, jedan kuvar iz restorana Fallow podelio je svoj trik za savršen pire krompir u svakom trenutku. U TikTok videu, on je podelio svoje savete, preporučujući da krompire ne kuvate prvo.
Prikazao je postupak u videu, objašnjavajući:
,,Danas pravimo krompir pire, kao pravi šef. Stavite malo krupne soli na očišćen krompir i stavite ga u rernu. Pustite da se peče na temperaturi od 160 do 180 stepeni dok krompir ne postane potpuno mekan."
Shutterstock
Nastavio je:
,,Presecite krompir na pola, jer je puno je lakše pasirati krompir dok je još uvek topao. Imamo finu pasirku i samo ćete pritisnuti krompir kroz nju. Imam i maslac i mleko, oboje su topli, kao i krompir, i sada ću dodati prvi deo tople tečnosti."
,,Tako da sada dobijamo gust pire. Ako se previše zgusne, možete dodati još malo mleka."
Šef je savetovao da uvek proverite začine pre nego što servirate, i predložio da se kore krompira iskoriste kao ukras, čime se smanjuje otpad. Njegov video je pogledan više od 30.000 puta, a gledaoci su brzo podelili svoje mišljenje o receptu.
Oduševljenje
Jedan je komentarisao: ,,Izgleda ukusno." Drugi je dodao: ,,Izgleda odlično, ali sigurno bi trebalo dodati beli biber?"
Shutterstock
Treći je napisao: ,,Nikada nisam znao za ovaj trik sa soli."
Ako se pitate zašto neki ljudi kuvaju krompir u soli, to je zato što so deluje kao izolator, pomažući da krompir bude ravnomerno skuvan. Ovo je naročito korisno jer krompiri nisu uvek savršeno simetrični, a so usporava vreme kuvanja, piše Mirror.
Bonus video:
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI KROMPIR PIRE Biće kremast i sočan, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, a biće nikad kremastiji.
ZAPEČENI KROMPIR SA SIROM Mekano i slasno jelo u kome će uživati cela porodica, a sprema se za tili čas
Savršen dodatak uz vaša omiljena jela ili kao samostalan obrok...
5 TRIKOVA ZA SAVRŠEN KROMPIR PIRE Biće mekan i kremast, umesto lepljiv i gnjecav
Primenite jednostavne trikove profesionalnih kuvara.
TAJNI SASTOJCI ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Marta Stjuart otkriva kako da bude savršen i bez grudvica
Napravite najbolji krompir pire po receptu Marte Stjuart.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)