KETO LIMUN PITA SAVRŠENA ZA DIJETU Možete da je jedete bez griže savesti, a uspeva i potpunim početnicima
Umesto brašna i šećera koristi se bademovo brašno i eritritol.
Potrebno je:
Za koru:
- 150 g bademovog brašna
- 50 g istopljenog putera
- 1 kašika eritritola
- prstohvat soli
Za fil:
- 3 velika jajeta
- 100 ml sveže ceđenog limunovog soka
- Rendana korica 1 limuna
- 60 g eritritola (ili po ukusu)
- 50 g putera (iseckanog na kockice)
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte bademovo brašno, eritritol, so i otopljen puter, pa mešajte. Izlijte smesu u kalup obložen pek papirom. Pecite 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.Pustite da se ohladi. Zasebno umutite jaja pa dodajte limunov sok, koricu i eritritol. Mešajte na srednje jakoj vatri, oko 7 do 10 minuta, dok se smesa ne zgusne. Onda skinite sa vatre i dodajte kockice putera, pa mešajte dok se ne otopi. Preko kore sipajte vreo limun fil, pa poravnajte i ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Onda ostavite u frižideru da se stegne. Secite na parčiće, pa pospite kolač sa malo eritritola u prahu.Bon appetit!
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)