KETO LIMUN PITA SAVRŠENA ZA DIJETU Možete da je jedete bez griže savesti, a uspeva i potpunim početnicima
Umesto brašna i šećera koristi se bademovo brašno i eritritol.
Potrebno je:
Za koru:
- 150 g bademovog brašna
- 50 g istopljenog putera
- 1 kašika eritritola
- prstohvat soli
Za fil:
- 3 velika jajeta
- 100 ml sveže ceđenog limunovog soka
- Rendana korica 1 limuna
- 60 g eritritola (ili po ukusu)
- 50 g putera (iseckanog na kockice)
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte bademovo brašno, eritritol, so i otopljen puter, pa mešajte. Izlijte smesu u kalup obložen pek papirom. Pecite 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.Pustite da se ohladi. Zasebno umutite jaja pa dodajte limunov sok, koricu i eritritol. Mešajte na srednje jakoj vatri, oko 7 do 10 minuta, dok se smesa ne zgusne. Onda skinite sa vatre i dodajte kockice putera, pa mešajte dok se ne otopi. Preko kore sipajte vreo limun fil, pa poravnajte i ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Onda ostavite u frižideru da se stegne. Secite na parčiće, pa pospite kolač sa malo eritritola u prahu.Bon appetit!
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)