KETO LIMUN PITA SAVRŠENA ZA DIJETU Možete da je jedete bez griže savesti, a uspeva i potpunim početnicima

Ivana Pavlović

11:00

Zdravi zalogaji 0

Umesto brašna i šećera koristi se bademovo brašno i eritritol.

keto limun pita
Shutterstock

Potrebno je:

Za koru:

  • 150 g bademovog brašna
  • 50 g istopljenog putera
  • 1 kašika eritritola
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 3 velika jajeta
  • 100 ml sveže ceđenog limunovog soka
  • Rendana korica 1 limuna 
  • 60 g eritritola (ili po ukusu)
  • 50 g putera (iseckanog na kockice)

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte bademovo brašno, eritritol, so i otopljen puter, pa mešajte. Izlijte smesu u kalup obložen pek papirom. Pecite 10 do 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.Pustite da se ohladi. Zasebno umutite jaja pa dodajte limunov sok, koricu i eritritol. Mešajte na srednje jakoj vatri, oko 7 do 10 minuta,  dok se smesa ne zgusne. Onda skinite sa vatre i dodajte kockice putera, pa mešajte dok se ne otopi. Preko kore sipajte vreo limun fil, pa poravnajte i ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Onda ostavite u frižideru da se stegne. Secite na parčiće, pa pospite kolač sa malo eritritola u prahu.Bon appetit!

Možda vas zanima:

kuglof

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni

19:00

5 jul, 2025

Slatki kutak

Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

Komentari (0)

Loading