Sočna, lagano pikantna ova KAJGANA BEZ JAJA će da vas dovede do ekstaze
Započnite dan ovim znaimljivim jelom i sigurni smo da nećete skidati osmeh s lica.
Kajgana bez jaja
Sastojci:
200 g seckanih pečuraka
1 zelena paprika iseckana na kockice
250 g sira
2 viršle iseckane na kockice
100 g dimljenog sira
3 čeri paradajza presečena napola
1 šoljica kuvanog kukuruza
2 kašike ulja
3 grančice peršuna
malo vlašca
1/2 kašičice kurkume
malo kari začina
slatka paprika
2 kašike kisele pavlake
so, biber
Priprema:
Zagrejte ulje u većem tiganju ili voku na umerenoj temperaturi, dodajte biber, pečurke i vlašac i promešajte. Kada je povrće gotovo, dodajte izmrvljeni sveži sir, viršle, dimljeni sir i mešajte još 2-3 minuta. Dodajte polovine paradajza, kukuruz, so, slatku papriku, kari, biber i so. Mešajte još minut. Skinite sa vatre i ubacite rendani dimljeni sir, umešajte 2 kašike pavlake i pospite peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)