STARINSKI KOLAČ U MODERNOJ VERZIJI Ovaj sastojak sigurno imate u kuhinji - trk u pripremu!
Prost i jednostavan recept kog svi vole.
Starinski kolač s grizom
Sastojci:
Suvi:
2 šoljice (2 dl) brašna
2 šoljice griza
1 prašak za pecivo
1 šoljica šećera
1 vanilin šećer
Za nadev:
1-1,5 kg jabuka
1 vanilin šećer
1 kašika cimeta
0,5 šoljice šećera
150 g putera
Priprema:
Prosejte brašno i prašak za pecivo. Dodajte griz i šećer. Sve zajedno pomešajte i raspodelite na 3 jednaka dela. Jabuke narendajte i pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Razdelite na 2 jednaka dela. Jabuke se ne cede, jer će njihov sok natopiti sipkavo testo i ono će postati mekano tokom pečenja. Posudu za pečenje premažite uljem. Za prvi sloj stavite suve sastojke, poravnajte kašikom, dodajte polovinu jabuka, dodajte drugi deo suvih sastojaka, poravnajte i malo pritisnite, dodajte preostale jabuke. Utisnite jabuke i pospite zadnji sloj suvih sastojaka. Dobro sve utisnite. Preostali puter naseckajte na tanke listiće i poslažite po kolaču. Pecite na 180 stepeni 45 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVO SVAKO MOŽE DA NAPRAVI Hrskav i zdrav, a topi se u ustima
Čips od ove vrste voća je uvek zdravo.
NAJUKUSNIJE PUNJENE KORPICE Uz dodatak alkoholnog pića, postaće neodoljive
Meso, pavlaka i pečurke - dobitna kombinacija.
MEKE KAO DUŠA: Vanilice po bakinom receptu tope se u ustima
Pravi i jedinstven ukus.
RECEPT ZA ČISTU DESETKU Potreban vam je ajvar i magija u kuhinji može da počne
Napravite ćuftice u sosu od ajvara.
JOVANINA USKŠRNJA POGAČA MEKANA KAO OBLAK Vazdušasta i mirisna, za pravo zadovoljstvo
Napravite ovu mirisnu pogaču po receptu Jovane Ivanović iz sela Globoder, kod Kruševca.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
POSNI BEŠAMEL SOS Ni malo ne zaostaje za originalom, a daje čar svakom jelu
Omiljeni bešamel sos možete da pravite i u vreme posta.
HOLANDEZ SOS Dodajte ga vašem jelu i uživajte u raskošnom ukusu
Fenomenalan sos pravi se brzo i lako a sjajno se slaže sa brojnim jelima.
SNEŽINA RASKOŠNA INTERKONTINENTAL TORTA Klasik za sva vremena
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Snežane Ljušić iz Smedereva
Komentari (0)