DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete čaroliju

Jelena Vukelić

15:01

Bakina vanglica 0

Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako

carska pita
Printscreen/Youtube

Sastojci:

1/2 pakovanja kora za gibanicu
4 jajeta 
200 ml mleka
250 ml jogurta 
100ml ulja
150 g pečenice 
200 g krem sira
5 kiselih krastavčića
so 
3 pečene paprike
1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Umutiti jaja, a pršutu, paprike i krastavčiće iseckati na kockice. Pomešati jaja, ulje, jogurt, krem sir, so, pečenicu,  krastavčiće i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Veći pleh dimenzija 35x12x8 cm, obložiti papirom za pečenje, a bočne strane premazati uljem. Kore iseći prema veličini kalupa (imala sam 24 komada).

Na dno staviti jednu koru, preko 1 do 1,5 supenu kašiku smese i ponavljati postupak dok ima materijala.

Poslednju koru premazati samo tečnim delom smese (bez pečenice, krastavčića i paprika). Prekriti alu folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni ko 30 minuta. Proveriti čačkalicom da li je pečeno, pa skinuti foliju i ostaviti još 10-ak minuta da se zapeče.

Komentari (0)

Loading