DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete čaroliju
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
Sastojci:
1/2 pakovanja kora za gibanicu
4 jajeta
200 ml mleka
250 ml jogurta
100ml ulja
150 g pečenice
200 g krem sira
5 kiselih krastavčića
so
3 pečene paprike
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja, a pršutu, paprike i krastavčiće iseckati na kockice. Pomešati jaja, ulje, jogurt, krem sir, so, pečenicu, krastavčiće i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Veći pleh dimenzija 35x12x8 cm, obložiti papirom za pečenje, a bočne strane premazati uljem. Kore iseći prema veličini kalupa (imala sam 24 komada).
Na dno staviti jednu koru, preko 1 do 1,5 supenu kašiku smese i ponavljati postupak dok ima materijala.
Poslednju koru premazati samo tečnim delom smese (bez pečenice, krastavčića i paprika). Prekriti alu folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 210 stepeni ko 30 minuta. Proveriti čačkalicom da li je pečeno, pa skinuti foliju i ostaviti još 10-ak minuta da se zapeče.
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
UMESTO KISELE VODE, U PALAČINKE DODAJTE OVAJ SASTOJAK Biće mekše i lepše nego ikad
Caka koja garantuje najmekše palačinke na svetu
Lepše niste jeli: Brzi uštipci bez kvasca i praška za pecivo, miris i ukus u tanjiru
Ove uštipke možete poslužiti u slanoj ili slatkoj varijanti, pa će svaki član porodice moći da izabere svoj omiljeni zalogaj za jutro ili večer
SVI TRAŽE OVAJ RECEPT Najlepša pita sa sirom, zbog nje se preskače burek iz pekare
Pita se pravi se sa gotovim korama, a izgleda kao da je razvijana oklagijom
DŽEM OD KRUŠAKA I VANILE Mirisni namaz kao izmišljen za jesen, koji pomera granice dobrog ukusa
Aroma vanile daje poseban šmek.
Komentari (0)