PROJA SA ČVARCIMA Klasik na drugačiji način, ovakvu do sada niste jeli
Ako volite klasičnu proju, ovu verziju sa čvarcima ćete obožavati.
Potrebno je:
- 240 g kukuruznog brašna
- 240 g čvaraka
- 240 g brašna
- so po ukusu
- 1 kašika praška za pecivo
- 3/4 kašičice soli
- 240 g mlaćenice
- 120 g putera, rastopljenog
- 2 velika jajeta, sobne temperature, umućena
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, obično brašno, prašak za pecivo i so. Zasebno umutite mlaćenicu, otopljeni puter i jaja. Zatim dodajte mešavinu kukuruznog brašna. Mešajte sve dok se ne sjedinii. Dodajte čvarke. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite proju sa čvarcima 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Kad čačkalica izađe čista znaćete da je gotova. Ohladite pa secite. Prijatno!
Možda vas zanima:
GURMANSKA PROJA SA ČVARCIMA Fenomenalna i slasna, pravi raj za nepca
Služite uz jogurt.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
BRZA PROJA SA ČVARCIMA ZA IZNENADNE GOSTE Polovina se pojede dok je u plehu
Mirisna i sočna, savršena za doručak ili večeru.
DRUGAČIJE PROJICE Savršen spoj hrskavih čvaraka i sočnog testa, a sve se samo pomeša i peče
Služite tople, uz kajmak ili pavlaku.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)