PROJA SA ČVARCIMA Klasik na drugačiji način, ovakvu do sada niste jeli
Ako volite klasičnu proju, ovu verziju sa čvarcima ćete obožavati.
Potrebno je:
- 240 g kukuruznog brašna
- 240 g čvaraka
- 240 g brašna
- so po ukusu
- 1 kašika praška za pecivo
- 3/4 kašičice soli
- 240 g mlaćenice
- 120 g putera, rastopljenog
- 2 velika jajeta, sobne temperature, umućena
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, obično brašno, prašak za pecivo i so. Zasebno umutite mlaćenicu, otopljeni puter i jaja. Zatim dodajte mešavinu kukuruznog brašna. Mešajte sve dok se ne sjedinii. Dodajte čvarke. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite proju sa čvarcima 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Kad čačkalica izađe čista znaćete da je gotova. Ohladite pa secite. Prijatno!
Možda vas zanima:
GURMANSKA PROJA SA ČVARCIMA Fenomenalna i slasna, pravi raj za nepca
Služite uz jogurt.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
BRZA PROJA SA ČVARCIMA ZA IZNENADNE GOSTE Polovina se pojede dok je u plehu
Mirisna i sočna, savršena za doručak ili večeru.
DRUGAČIJE PROJICE Savršen spoj hrskavih čvaraka i sočnog testa, a sve se samo pomeša i peče
Služite tople, uz kajmak ili pavlaku.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)