PROJA SA ČVARCIMA Klasik na drugačiji način, ovakvu do sada niste jeli
Ako volite klasičnu proju, ovu verziju sa čvarcima ćete obožavati.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.

BRZA PROJA Treba vam samo 17 minuta i želja da je napravite, a biće nikad sočnija
Pravi se lako, a preukusna i sočna.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNA PROJA ZA POČETNIKE Uspeva BAŠ svima, a savršena za doručak ili večeru
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
- 240 g kukuruznog brašna
- 240 g čvaraka
- 240 g brašna
- so po ukusu
- 1 kašika praška za pecivo
- 3/4 kašičice soli
- 240 g mlaćenice
- 120 g putera, rastopljenog
- 2 velika jajeta, sobne temperature, umućena
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kukuruzno brašno, obično brašno, prašak za pecivo i so. Zasebno umutite mlaćenicu, otopljeni puter i jaja. Zatim dodajte mešavinu kukuruznog brašna. Mešajte sve dok se ne sjedinii. Dodajte čvarke. Prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite proju sa čvarcima 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Kad čačkalica izađe čista znaćete da je gotova. Ohladite pa secite. Prijatno!

POTAŽ OD BUNDEVE Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu
Služite uz tost.

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.

KOLAČ SA BOROVNICAMA Očaravajući voćni desert za bilo koje doba dana
Super ide uz šoljicu kafe.

DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Još kremastiji i slasniji od onog kupovnog
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog.

POSNI PAPRIKAŠ SA BUKOVAČAMA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.
Komentari (0)