CICVARA SA MERAMA " NA KAŠIKE" Pravi se lako, a pojede u slast, nema joj ravne!
Kremasta i zasitna, savršena za doručak.
Potrebno je:
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
- 300 g sira
- 8 kašika kukuruznog brašna
- 1 kašika nerastopljene masti
- 1 kašičica soli
Priprema:
U šerpi prokuvajte mleko, vodu i mast, pa dodajte sir, posolite i izmešajte. Pustite da ponovo prokuva sve zajedno. Zatim smanjite temperaturu, pa sipajte kukuruzno brašno i neprekidno mešajte da polako krčka desetak minuta. Nakon što se po dnu posude uhvati korica, gotovo je. Zagrejte kašiku masti pa dodajre kašičicu tucane paprike. Time odmah prelijte cicvaru.
Možda vas zanima:
PALENTA SA ŠKAMPIMA Klasik na drugačiji način, svaki zalogaj je raj za nepca
Kremasta i zasitna, ukućani će stajati u redu za još.
PALENTA Jednostavno jelo na kome su odrasle generacije, po receptu za početnike
Dodajte sir i kajmak po želji.
PALENTA SA MERAMA NA KAŠIKE Baš onako kako su je nekada domaćice pravile, biće kremasta i neodoljiva
Savršena za doručak uz šolju jogurta.
PALENTA Starinsko jelo koje ne izlazi iz mode, po starom baka Živkinom receptu
Kremasta i zasitna, savršena za doručak.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)