CICVARA SA MERAMA " NA KAŠIKE" Pravi se lako, a pojede u slast, nema joj ravne!
Kremasta i zasitna, savršena za doručak.
Potrebno je:
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
- 300 g sira
- 8 kašika kukuruznog brašna
- 1 kašika nerastopljene masti
- 1 kašičica soli
Priprema:
U šerpi prokuvajte mleko, vodu i mast, pa dodajte sir, posolite i izmešajte. Pustite da ponovo prokuva sve zajedno. Zatim smanjite temperaturu, pa sipajte kukuruzno brašno i neprekidno mešajte da polako krčka desetak minuta. Nakon što se po dnu posude uhvati korica, gotovo je. Zagrejte kašiku masti pa dodajre kašičicu tucane paprike. Time odmah prelijte cicvaru.
Možda vas zanima:
PALENTA SA ŠKAMPIMA Klasik na drugačiji način, svaki zalogaj je raj za nepca
Kremasta i zasitna, ukućani će stajati u redu za još.
PALENTA Jednostavno jelo na kome su odrasle generacije, po receptu za početnike
Dodajte sir i kajmak po želji.
PALENTA SA MERAMA NA KAŠIKE Baš onako kako su je nekada domaćice pravile, biće kremasta i neodoljiva
Savršena za doručak uz šolju jogurta.
PALENTA Starinsko jelo koje ne izlazi iz mode, po starom baka Živkinom receptu
Kremasta i zasitna, savršena za doručak.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)