CICVARA SA MERAMA " NA KAŠIKE" Pravi se lako, a pojede u slast, nema joj ravne!

Ivana Pavlović

12:30

Bakina vanglica 0

Kremasta i zasitna, savršena za doručak.

cicvara
Printscreen

Potrebno je:

  • 2 dl vode
  • 2 dl mleka
  • 300 g sira
  • 8 kašika kukuruznog brašna
  • 1 kašika nerastopljene masti
  • 1 kašičica soli

Priprema:

U šerpi prokuvajte mleko, vodu i mast, pa dodajte sir, posolite i izmešajte. Pustite da ponovo prokuva sve zajedno. Zatim smanjite temperaturu, pa sipajte kukuruzno brašno i neprekidno mešajte da polako krčka desetak minuta. Nakon što se po dnu posude uhvati korica, gotovo je. Zagrejte kašiku masti pa dodajre kašičicu tucane paprike. Time odmah prelijte cicvaru.

Komentari (0)

Loading