SPASOVDANSKA CICVARA Super ide uz vruću pogaču i jagnjeće pečenje, prste da poližete
Služite toplo.
Potrebno je:
- 500 ml mleka
- 2 kašike domaćeg kajmaka
- 2 kašike sitnog belog sira (ili feta)
- 100 g kukuruznog brašna (sitnije mleveno)
- 1 kašika putera ili masti
- so po ukusu
Priprema:
Mleko zagrejte u šerpi na srednjoj vatri. Onda dodajte kajmak i sir, pa mešajte. Dodajte kukuruzno brašno, uz neprestano mešanje. Onda smanjite vatru i kuvajte oko 10 minuta. Umešajte kašiku putera ili masti, pa mešajte dok se ne sjedini. Posolite, pa skinite sa vatre.
Možda vas zanima:
CICVARA SA MERAMA " NA KAŠIKE" Pravi se lako, a pojede u slast, nema joj ravne!
Kremasta i zasitna, savršena za doručak.
PALENTA SA MERAMA NA KAŠIKE Baš onako kako su je nekada domaćice pravile, biće kremasta i neodoljiva
Savršena za doručak uz šolju jogurta.
PALENTA Starinsko jelo koje ne izlazi iz mode, po starom baka Živkinom receptu
Kremasta i zasitna, savršena za doručak.
NAPRAVITE SAVRŠEN KAČAMAK Tajna je u ovom sastojku, a pravi ogromnu razliku u ukusu
Trik je jednostavan, a provereno uspeva.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)