DOMAĆI AJVAR PO BAKINOM STAROM RECEPTU Pravi se lako, a smaže se u trenu

Ivana Pavlović

09:40

Bakina vanglica 0

Bilo da ga samostalno mažete na hleb ili dodate kao prilog, nećete da pogrešite.

domaći ajvar
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg crvene paprike
  • 500 g patlidžana
  • 3 čena belog luka
  • 100 ml ulja
  • so
  • biber
  • 2 kašike sirćeta

Priprema:
Ispecite paprike i patlidžan, oljuštite ih i očistite semenke. Usitnite u blenderu ili pasirajte štapnim mikserom. Zagrejte ulje u šerpi, dodajte beli luk i sos od povrća. Dinstajte dok se ne zgusne i postane kremast. Začinite solju, biberom i dodajte sirće. Ostavite ajvar da se prohladi pre serviranja ili punjenja tegli.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading