KADA STE POSLEDNJI PUT JELI PIVČIĆE? Sočne, slatke, starinske kiflice, ni nalik modernim!

Trpeza/ V.V.

12:04

Bakina vanglica 0

Jednostavan i izdašan recept.

KADA STE POSLEDNJI PUT JELI PIVČIĆE? Sočne, slatke, starinske kiflice, ni nalik modernim!
Foto: Printskrin

Pivčići

Sastojci:

500 g brašna

200 ml ulja

300 ml piva

1 prašak za pecivo

Dekoracija:

Mleveni orasi, kokos po želji

Sirup:

500 g šećera

500 ml vode

1 limun

Priprema:

Sirup: Stavite šećer i vodu na ringlu i kad proključa treba da vri još 15 minuta. Pred kraj kuvanja u sirup iscedite sok od limuna.

Kolači: Od brašna, ulja, piva i praška za pecivo zamesite testo. Razvaljajte oklagijom na debljinu oko 1 cm. Isecite na trake jednake dužine (kolika želite da bude kiflica) i širine. Svaku tračicu uvaljajte u oblik crva i savijte polukružno da dobijete oblik kiflice. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok ne porumene. Odmah pivčiće prelijte mlakim sirupom. Kada upiju sirup, uvaljajte ih u orahe. Možete pola kiflica da uvaljate u kokos.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading