KADA STE POSLEDNJI PUT JELI PIVČIĆE? Sočne, slatke, starinske kiflice, ni nalik modernim!
Jednostavan i izdašan recept.
Pivčići
Sastojci:
500 g brašna
200 ml ulja
300 ml piva
1 prašak za pecivo
Dekoracija:
Mleveni orasi, kokos po želji
Sirup:
500 g šećera
500 ml vode
1 limun
Priprema:
Sirup: Stavite šećer i vodu na ringlu i kad proključa treba da vri još 15 minuta. Pred kraj kuvanja u sirup iscedite sok od limuna.
Kolači: Od brašna, ulja, piva i praška za pecivo zamesite testo. Razvaljajte oklagijom na debljinu oko 1 cm. Isecite na trake jednake dužine (kolika želite da bude kiflica) i širine. Svaku tračicu uvaljajte u oblik crva i savijte polukružno da dobijete oblik kiflice. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok ne porumene. Odmah pivčiće prelijte mlakim sirupom. Kada upiju sirup, uvaljajte ih u orahe. Možete pola kiflica da uvaljate u kokos.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)