MOŽETE EKSPERIMENTISATI SA FILOM Oduševite se idealnim doručkom, ali i posluženjem kad vam dođu gosti
Niko ne može da ostane imun na kiflice.
Kiflice s pečurkama
Sastojci:
Za testo:
1 kg brašna
1 kocka svežeg kvasca
0,5 l mineralne vode
3 kašičice soli
1 kašika šećera
Za fil:
350 g šampinjona
1 glavica crnog luka
1 kašika kečapa
susam, so, biber
ulje
Priprema:
Testo: U manju posudu stavite izdrobljen kvasac, pa dodajte 1 dl mlake vode, šećer i ravnu kašiku brašna. Ostavite na toplom mestu da kvasac naraste. Potom u brašno dodajte so, nadošli kvasac i kiselu vodu, pa umesite testo. Ostavite na toplom da testo naraste. Priprema fila: glavicu luka oljuštite, operite, sitno iseckajte i dinstajte na ulju. Šampinjone operite, sitno iseckajte i dodajte luku, pa zajedno dinstajte dok ne ispari tečnost koju su pustile pečurke. Posolite, pobiberite i dodajte kašiku kečapa. Naraslo testo rastanjite oklagijom na površini posutoj brašnom, isecite na parčiće, filujte pečurkama i uvijajte kifl ice. Premažite s
malo ulja, pospite susamom, te ostavite da narastu u tepsiji. Nakon toga, kiflice pecite u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni da lepo porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!
Mogu ga napraviti i zaposlene žene.
ČUVENA SUPA BALTIKA Krem jelo od pečuraka i SLANINICE morate da napravite
Grijbu srijuba je ukusan obrok.
PRAVI RUČAK ZA SUBOTU! Teletina u kremastom sosu od pečuraka će vas raspametiti
Drugačiji je recept nego što ste navikli.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
PIKANTNA SALATA OD PAPRIKE Prilog koji daje šmek svakom jelu, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto, ova pikantna salata će vas oboriti s nogu.
SOK OD GROŽĐA Krepi organizam u trenu, a potpuno prirodan, zaboravićete na kupovni
Jednostavne pripreme, a nema konzervansa, pravi eliksir zdravlja.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
DŽEM OD DINJA S ĐUMBIROM U neverovatnom spoju ukusa, za najbolji početak dana
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.
Komentari (0)