MOŽETE EKSPERIMENTISATI SA FILOM Oduševite se idealnim doručkom, ali i posluženjem kad vam dođu gosti

Alo.rs

09:00

Bakina vanglica 0

Niko ne može da ostane imun na kiflice.

MOŽETE EKSPERIMENTISATI SA FILOM Oduševite se idealnim doručkom, ali i posluženjem kad vam dođu gosti
Shutterstock

Kiflice s pečurkama

Sastojci:

Za testo:

1 kg brašna

1 kocka svežeg kvasca

0,5 l mineralne vode

3 kašičice soli

1 kašika šećera

Za fil:

350 g šampinjona

1 glavica crnog luka

1 kašika kečapa

susam, so, biber

ulje

Priprema:

Testo: U manju posudu stavite izdrobljen kvasac, pa dodajte 1 dl mlake vode, šećer i ravnu kašiku brašna. Ostavite na toplom mestu da kvasac naraste. Potom u brašno dodajte so, nadošli kvasac i kiselu vodu, pa umesite testo. Ostavite na toplom da testo naraste. Priprema fila: glavicu luka oljuštite, operite, sitno iseckajte i dinstajte na ulju. Šampinjone operite, sitno iseckajte i dodajte luku, pa zajedno dinstajte dok ne ispari tečnost koju su pustile pečurke. Posolite, pobiberite i dodajte kašiku kečapa. Naraslo testo rastanjite oklagijom na površini posutoj brašnom, isecite na parčiće, filujte pečurkama i uvijajte kifl ice. Premažite s 
malo ulja, pospite susamom, te ostavite da narastu u tepsiji. Nakon toga, kiflice pecite u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni da lepo porumene.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading