MOŽETE EKSPERIMENTISATI SA FILOM Oduševite se idealnim doručkom, ali i posluženjem kad vam dođu gosti
Niko ne može da ostane imun na kiflice.
Kiflice s pečurkama
Sastojci:
Za testo:
1 kg brašna
1 kocka svežeg kvasca
0,5 l mineralne vode
3 kašičice soli
1 kašika šećera
Za fil:
350 g šampinjona
1 glavica crnog luka
1 kašika kečapa
susam, so, biber
ulje
Priprema:
Testo: U manju posudu stavite izdrobljen kvasac, pa dodajte 1 dl mlake vode, šećer i ravnu kašiku brašna. Ostavite na toplom mestu da kvasac naraste. Potom u brašno dodajte so, nadošli kvasac i kiselu vodu, pa umesite testo. Ostavite na toplom da testo naraste. Priprema fila: glavicu luka oljuštite, operite, sitno iseckajte i dinstajte na ulju. Šampinjone operite, sitno iseckajte i dodajte luku, pa zajedno dinstajte dok ne ispari tečnost koju su pustile pečurke. Posolite, pobiberite i dodajte kašiku kečapa. Naraslo testo rastanjite oklagijom na površini posutoj brašnom, isecite na parčiće, filujte pečurkama i uvijajte kifl ice. Premažite s
malo ulja, pospite susamom, te ostavite da narastu u tepsiji. Nakon toga, kiflice pecite u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni da lepo porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!
Mogu ga napraviti i zaposlene žene.
ČUVENA SUPA BALTIKA Krem jelo od pečuraka i SLANINICE morate da napravite
Grijbu srijuba je ukusan obrok.
PRAVI RUČAK ZA SUBOTU! Teletina u kremastom sosu od pečuraka će vas raspametiti
Drugačiji je recept nego što ste navikli.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)