MOŽETE EKSPERIMENTISATI SA FILOM Oduševite se idealnim doručkom, ali i posluženjem kad vam dođu gosti
Niko ne može da ostane imun na kiflice.
Kiflice s pečurkama
Sastojci:
Za testo:
1 kg brašna
1 kocka svežeg kvasca
0,5 l mineralne vode
3 kašičice soli
1 kašika šećera
Za fil:
350 g šampinjona
1 glavica crnog luka
1 kašika kečapa
susam, so, biber
ulje
Priprema:
Testo: U manju posudu stavite izdrobljen kvasac, pa dodajte 1 dl mlake vode, šećer i ravnu kašiku brašna. Ostavite na toplom mestu da kvasac naraste. Potom u brašno dodajte so, nadošli kvasac i kiselu vodu, pa umesite testo. Ostavite na toplom da testo naraste. Priprema fila: glavicu luka oljuštite, operite, sitno iseckajte i dinstajte na ulju. Šampinjone operite, sitno iseckajte i dodajte luku, pa zajedno dinstajte dok ne ispari tečnost koju su pustile pečurke. Posolite, pobiberite i dodajte kašiku kečapa. Naraslo testo rastanjite oklagijom na površini posutoj brašnom, isecite na parčiće, filujte pečurkama i uvijajte kifl ice. Premažite s
malo ulja, pospite susamom, te ostavite da narastu u tepsiji. Nakon toga, kiflice pecite u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni da lepo porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!
Mogu ga napraviti i zaposlene žene.
ČUVENA SUPA BALTIKA Krem jelo od pečuraka i SLANINICE morate da napravite
Grijbu srijuba je ukusan obrok.
PRAVI RUČAK ZA SUBOTU! Teletina u kremastom sosu od pečuraka će vas raspametiti
Drugačiji je recept nego što ste navikli.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)