TULUMBE PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Ukusan desert, vaš kec iz rukava ako želite nekog da oduševite
Često domaćice strahuju od njih misleći da se komplikovano prave

Sastojci:
Možda vas zanima:

IDEALAN SLATKIŠ ZA KRAJ VIKENDA Slatke i neodoljive tulumbe smazaćete za čas!
Svi volimo tulumbe.

STARI KOLAČ ČIJE TESTO KRIJE 1 TAJNU Podseća na tulumbe, ali s jednim prelivom koji se topi u ustima
Poklopite i ostavite 60 minuta da upiju pre serviranja

PREUKUSNA DOMAĆA MOCARELA Uz dva sastojka je napravite kod kuće, oduševiće vas
Prilikom pripremanja omiljenih specijaliteta sa njom takođe će se razvlačiti i imaće prepoznatljiv ukus

PAŠTETA OD MASLINA Domaći namaz za ljubitelje intenzivnog ukusa
Zdrav namaz koji će ljubitelji maslina obožavati
- 250 g brašna400 ml vode
- 100 ml ulja
- 4 jajeta
- 2 kašičice šećera
- prstohvat soli
- 1 l ulja za prženje
- 800 g šećera
- 500 ml vode
- limun
Priprema:
Iskusne domaćice kažu da je najbolje da prvo napravite sirup od poslednja tri sastojka. Vodu stavite da provri sa šećerom i limunom isečenim na kolutove, pa dobro ohladite, može i preko noći. Tek onda pravite testo!
Pomešajte vodu, ulje, šećer i so na srednjoj vatri. Dodajte brašno i dobro mešajte varjačom dok se testo ne sjedini i dobije oblik lopte. Ovaj korak traje nekoliko minuta kako bi se brašno ispržilo.
Dodajte jaja, jedno po jedno, i mešajte, smesa će najpre delovati neujednačeno, ali slobodno je mutite mikserom dok ne dobijete glatko, ređe testo. Njime punite poslastičarski špric.
Ulje stavite u duboku šerpu i zagrejte, pa testirajte kapljicom testa. Ako krene da cvrči, spremno je. Istiskujte tulumbe u testo, kada porumene i možete lako da ih okrenete, ispržite ih sa obe strane i potom vadite iz ulja. Tople, ali ne vrele tulumbe, stavite u sirup. Neka se sve ohladi na sobnoj temperaturi a onda pokrijte folijom i stavite tulumbe u frižider na nekoliko sati.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)