TULUMBE PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Ukusan desert, vaš kec iz rukava ako želite nekog da oduševite
Često domaćice strahuju od njih misleći da se komplikovano prave
Sastojci:
- 250 g brašna400 ml vode
- 100 ml ulja
- 4 jajeta
- 2 kašičice šećera
- prstohvat soli
- 1 l ulja za prženje
- 800 g šećera
- 500 ml vode
- limun
Priprema:
Iskusne domaćice kažu da je najbolje da prvo napravite sirup od poslednja tri sastojka. Vodu stavite da provri sa šećerom i limunom isečenim na kolutove, pa dobro ohladite, može i preko noći. Tek onda pravite testo!
Pomešajte vodu, ulje, šećer i so na srednjoj vatri. Dodajte brašno i dobro mešajte varjačom dok se testo ne sjedini i dobije oblik lopte. Ovaj korak traje nekoliko minuta kako bi se brašno ispržilo.
Dodajte jaja, jedno po jedno, i mešajte, smesa će najpre delovati neujednačeno, ali slobodno je mutite mikserom dok ne dobijete glatko, ređe testo. Njime punite poslastičarski špric.
Ulje stavite u duboku šerpu i zagrejte, pa testirajte kapljicom testa. Ako krene da cvrči, spremno je. Istiskujte tulumbe u testo, kada porumene i možete lako da ih okrenete, ispržite ih sa obe strane i potom vadite iz ulja. Tople, ali ne vrele tulumbe, stavite u sirup. Neka se sve ohladi na sobnoj temperaturi a onda pokrijte folijom i stavite tulumbe u frižider na nekoliko sati.
Možda vas zanima:
IDEALAN SLATKIŠ ZA KRAJ VIKENDA Slatke i neodoljive tulumbe smazaćete za čas!
Svi volimo tulumbe.
STARI KOLAČ ČIJE TESTO KRIJE 1 TAJNU Podseća na tulumbe, ali s jednim prelivom koji se topi u ustima
Poklopite i ostavite 60 minuta da upiju pre serviranja
PREUKUSNA DOMAĆA MOCARELA Uz dva sastojka je napravite kod kuće, oduševiće vas
Prilikom pripremanja omiljenih specijaliteta sa njom takođe će se razvlačiti i imaće prepoznatljiv ukus
PAŠTETA OD MASLINA Domaći namaz za ljubitelje intenzivnog ukusa
Zdrav namaz koji će ljubitelji maslina obožavati
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)