IDEALAN SLATKIŠ ZA KRAJ VIKENDA Slatke i neodoljive tulumbe smazaćete za čas!

Alo.rs/B. Paunović

17:00

Slatki kutak 0

Svi volimo tulumbe.

tulumbe
Shutterstock

Tulumbe

Sastojci za testo:

4 dl vode

1 dl ulja

300 g brašna

1 prašak za pecivo

5 jaja

Sastojci za sirup:

800 g šećera

1/2 l vode

1/2 limuna

Priprema:

Prvo napravite sirup. U posudu stavite šećer, vodu i kriške limuna i kuvajte na jakoj vatri 7-8 minuta. Ostavite da se sirup ohladi. U drugu posudu stavite da provri 4 dcl vode i 1 dcl ulja. Sklonite sa vatre i dodajte 300 g brašna pomešanog sa praškom za pecivo. Smesu dobro umutite. Kada se ohladi, dodajte
jedno po jedno jaje, muteći sve vreme mikserom. Kad se dobro umuti, testo stavite u špric za tulumbe i istiskujte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Tulumbe treba da budu duge 5-6 cm. Pecite ih 25 minuta na 180 stepeni ne otvarajući rernu. Vruće tulumbe stavite u hladan sirup.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading