IDEALAN SLATKIŠ ZA KRAJ VIKENDA Slatke i neodoljive tulumbe smazaćete za čas!
Svi volimo tulumbe.
Tulumbe
Sastojci za testo:
4 dl vode
1 dl ulja
300 g brašna
1 prašak za pecivo
5 jaja
Sastojci za sirup:
800 g šećera
1/2 l vode
1/2 limuna
Priprema:
Prvo napravite sirup. U posudu stavite šećer, vodu i kriške limuna i kuvajte na jakoj vatri 7-8 minuta. Ostavite da se sirup ohladi. U drugu posudu stavite da provri 4 dcl vode i 1 dcl ulja. Sklonite sa vatre i dodajte 300 g brašna pomešanog sa praškom za pecivo. Smesu dobro umutite. Kada se ohladi, dodajte
jedno po jedno jaje, muteći sve vreme mikserom. Kad se dobro umuti, testo stavite u špric za tulumbe i istiskujte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Tulumbe treba da budu duge 5-6 cm. Pecite ih 25 minuta na 180 stepeni ne otvarajući rernu. Vruće tulumbe stavite u hladan sirup.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
POLICAJKA Torta prepuna čokolade i raznih filova koja će oboriti s nogu sve sladokusce
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)