IDEALAN SLATKIŠ ZA KRAJ VIKENDA Slatke i neodoljive tulumbe smazaćete za čas!
Svi volimo tulumbe.
Tulumbe
Sastojci za testo:
4 dl vode
1 dl ulja
300 g brašna
1 prašak za pecivo
5 jaja
Sastojci za sirup:
800 g šećera
1/2 l vode
1/2 limuna
Priprema:
Prvo napravite sirup. U posudu stavite šećer, vodu i kriške limuna i kuvajte na jakoj vatri 7-8 minuta. Ostavite da se sirup ohladi. U drugu posudu stavite da provri 4 dcl vode i 1 dcl ulja. Sklonite sa vatre i dodajte 300 g brašna pomešanog sa praškom za pecivo. Smesu dobro umutite. Kada se ohladi, dodajte
jedno po jedno jaje, muteći sve vreme mikserom. Kad se dobro umuti, testo stavite u špric za tulumbe i istiskujte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Tulumbe treba da budu duge 5-6 cm. Pecite ih 25 minuta na 180 stepeni ne otvarajući rernu. Vruće tulumbe stavite u hladan sirup.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)