IDEALAN SLATKIŠ ZA KRAJ VIKENDA Slatke i neodoljive tulumbe smazaćete za čas!
Svi volimo tulumbe.
Tulumbe
Sastojci za testo:
4 dl vode
1 dl ulja
300 g brašna
1 prašak za pecivo
5 jaja
Sastojci za sirup:
800 g šećera
1/2 l vode
1/2 limuna
Priprema:
Prvo napravite sirup. U posudu stavite šećer, vodu i kriške limuna i kuvajte na jakoj vatri 7-8 minuta. Ostavite da se sirup ohladi. U drugu posudu stavite da provri 4 dcl vode i 1 dcl ulja. Sklonite sa vatre i dodajte 300 g brašna pomešanog sa praškom za pecivo. Smesu dobro umutite. Kada se ohladi, dodajte
jedno po jedno jaje, muteći sve vreme mikserom. Kad se dobro umuti, testo stavite u špric za tulumbe i istiskujte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Tulumbe treba da budu duge 5-6 cm. Pecite ih 25 minuta na 180 stepeni ne otvarajući rernu. Vruće tulumbe stavite u hladan sirup.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)