NI NAJVEĆI GURMANI MU NEĆE ODOLETI Jaja ušuškana u košuljicu od mesa
Ukusan a dekorativan rolat od mesa oduševiće svakog gosta.

Možda vas zanima:
NEOBIČAN, A SAVRŠEN Ručak poput ovog spremaćete stalno jer je mnogo ukusan
Svima će se dopasti gnezda od mlevenog mesa.

ROLAT OD MESA KAKAV JOŠ NISTE JELI! Kombinacija sa suvim voćem ga čini fantastičnim
Mesni rolat sa filom od suvog voća i pistaća je idealan za nedeljni ručak ili kada vam dođu gosti.
Rolada od mlevenog mesa i jaja
Sastojci:
300 g junećeg mlevenog mesa
300 g svinjskog mesa
2 kriške hleba
1 čen belog luka
1/2 crvenog luka
5 jajeta
2 dl mleka
ulje
1 veza peršuna
mešavina suvih začina
so, biber
Priprema:
Hleb potopite u mleko. Crveni luk očistite i iseckajte što sitnije (najbolje izrendajte). U dublju posudu stavite mleveno meso (goveđe i svinjetinu) i dodajte hleb koji ste ocedili od mleka. U smesu dodati so, jaje, crveni luk i beli luk, biber i seckani peršun, pa sve dobro izmešati i izgnječiti da se smesa ujednači. Stavite u frižider da odstoji pola sata. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Oljuštite 4 kuvana jaja. Uzmite duguljastu vatrostalnu posudu, namažite je uljem, pa na dno posude rasporedite smesu od mlevenog mesa i na sredinu mesa poređajte jaja. Podmažite ruke uljem, pažljivo podignite stranice i pokrijte jaja. Masu lepo oblikujte rukama da dobijete rolat i premažite je uljem. Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 40 minuta. Dok se peče prelivajte sokom u kome se pekao rolat.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)