NI NAJVEĆI GURMANI MU NEĆE ODOLETI Jaja ušuškana u košuljicu od mesa

alo.rs/I. V.

08:01

Bakina vanglica 0

Ukusan a dekorativan rolat od mesa oduševiće svakog gosta.

NI NAJVEĆI GURMANI MU NEĆE ODOLETI Jaja ušuškana u košuljicu od mesa
Shutterstock

 

Rolada od mlevenog mesa i jaja

Sastojci:

300 g junećeg mlevenog mesa

300 g svinjskog mesa

2 kriške hleba

1 čen belog luka

1/2 crvenog luka

5 jajeta

2 dl mleka

ulje

1 veza peršuna

mešavina suvih začina

so, biber

Priprema: 

Hleb potopite u mleko. Crveni luk očistite i iseckajte što sitnije (najbolje izrendajte). U dublju posudu stavite mleveno meso (goveđe i svinjetinu) i dodajte hleb koji ste ocedili od mleka. U smesu dodati so, jaje, crveni luk i beli luk, biber i seckani peršun, pa sve dobro izmešati i izgnječiti da se smesa ujednači. Stavite u frižider da odstoji pola sata. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Oljuštite 4 kuvana jaja. Uzmite duguljastu vatrostalnu posudu, namažite je uljem, pa na dno posude rasporedite smesu od mlevenog mesa i na sredinu mesa poređajte jaja. Podmažite ruke uljem, pažljivo podignite stranice i pokrijte jaja. Masu lepo oblikujte rukama da dobijete rolat i premažite je uljem. Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 40 minuta. Dok se peče prelivajte sokom u kome se pekao rolat.

 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading