NI NAJVEĆI GURMANI MU NEĆE ODOLETI Jaja ušuškana u košuljicu od mesa
Ukusan a dekorativan rolat od mesa oduševiće svakog gosta.
Rolada od mlevenog mesa i jaja
Sastojci:
300 g junećeg mlevenog mesa
300 g svinjskog mesa
2 kriške hleba
1 čen belog luka
1/2 crvenog luka
5 jajeta
2 dl mleka
ulje
1 veza peršuna
mešavina suvih začina
so, biber
Priprema:
Hleb potopite u mleko. Crveni luk očistite i iseckajte što sitnije (najbolje izrendajte). U dublju posudu stavite mleveno meso (goveđe i svinjetinu) i dodajte hleb koji ste ocedili od mleka. U smesu dodati so, jaje, crveni luk i beli luk, biber i seckani peršun, pa sve dobro izmešati i izgnječiti da se smesa ujednači. Stavite u frižider da odstoji pola sata. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Oljuštite 4 kuvana jaja. Uzmite duguljastu vatrostalnu posudu, namažite je uljem, pa na dno posude rasporedite smesu od mlevenog mesa i na sredinu mesa poređajte jaja. Podmažite ruke uljem, pažljivo podignite stranice i pokrijte jaja. Masu lepo oblikujte rukama da dobijete rolat i premažite je uljem. Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 40 minuta. Dok se peče prelivajte sokom u kome se pekao rolat.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEOBIČAN, A SAVRŠEN Ručak poput ovog spremaćete stalno jer je mnogo ukusan
Svima će se dopasti gnezda od mlevenog mesa.
ROLAT OD MESA KAKAV JOŠ NISTE JELI! Kombinacija sa suvim voćem ga čini fantastičnim
Mesni rolat sa filom od suvog voća i pistaća je idealan za nedeljni ručak ili kada vam dođu gosti.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)