NI NAJVEĆI GURMANI MU NEĆE ODOLETI Jaja ušuškana u košuljicu od mesa
Ukusan a dekorativan rolat od mesa oduševiće svakog gosta.
Rolada od mlevenog mesa i jaja
Sastojci:
300 g junećeg mlevenog mesa
300 g svinjskog mesa
2 kriške hleba
1 čen belog luka
1/2 crvenog luka
5 jajeta
2 dl mleka
ulje
1 veza peršuna
mešavina suvih začina
so, biber
Priprema:
Hleb potopite u mleko. Crveni luk očistite i iseckajte što sitnije (najbolje izrendajte). U dublju posudu stavite mleveno meso (goveđe i svinjetinu) i dodajte hleb koji ste ocedili od mleka. U smesu dodati so, jaje, crveni luk i beli luk, biber i seckani peršun, pa sve dobro izmešati i izgnječiti da se smesa ujednači. Stavite u frižider da odstoji pola sata. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Oljuštite 4 kuvana jaja. Uzmite duguljastu vatrostalnu posudu, namažite je uljem, pa na dno posude rasporedite smesu od mlevenog mesa i na sredinu mesa poređajte jaja. Podmažite ruke uljem, pažljivo podignite stranice i pokrijte jaja. Masu lepo oblikujte rukama da dobijete rolat i premažite je uljem. Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 40 minuta. Dok se peče prelivajte sokom u kome se pekao rolat.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NEOBIČAN, A SAVRŠEN Ručak poput ovog spremaćete stalno jer je mnogo ukusan
Svima će se dopasti gnezda od mlevenog mesa.
ROLAT OD MESA KAKAV JOŠ NISTE JELI! Kombinacija sa suvim voćem ga čini fantastičnim
Mesni rolat sa filom od suvog voća i pistaća je idealan za nedeljni ručak ili kada vam dođu gosti.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)