NEOBIČAN, A SAVRŠEN Ručak poput ovog spremaćete stalno jer je mnogo ukusan
Svima će se dopasti gnezda od mlevenog mesa.
Gnezda od mlevenog mesa
Sastojci:
Za meso:
500 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 jajeta
so, biber, suvi začin
1 kašika mlevene paprike
2 kašike brašna
prezle (po potrebi)
Za nadev:
100 g sitnog sira
100 g kačkavalja
1 kašika kisele pavlake
Priprema:
U činiju staviti mleveno meso, dodati začine i jaja. Promešati, dodati brašno i prezle toliko da možete praviti loptice ali ne previše, jer ne sme biti pregusta masa. Pravite loptice i ređajte u pleh obložen pek-papirom. Kašikom pritisnite odozgo, da dobijete kao gnezdo i još ih malo rukom formirajte. Za fil pomešajte sir i pavlaku, izrendajte kačkavalj i punite gnezda od mesa. Pecite oko 40 minuta na 220 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Jaja u pilećim kuglicama je savršenstvo ukusa
Napravite sebi pravi užitak.
ODLIČNA IDEJA ZA BRZI RUČAK Treba vam samo nekoliko sastojaka da napravite savršen obrok
Zaposlene žene će se oduševiti.
RUČAK ZA SAMO 20 MINUTA! Jaja u bešamel sosu je najkremastiji obrok
Oduševiće vas ukus.
NAJBOLJI UKUS NA SVETU Punjene paprike sa neobičnim dodatkom spremaćete svaki dan
Niste ovako ništa slično probali.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)