NEOBIČAN, A SAVRŠEN Ručak poput ovog spremaćete stalno jer je mnogo ukusan
Svima će se dopasti gnezda od mlevenog mesa.
Gnezda od mlevenog mesa
Sastojci:
Za meso:
500 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 jajeta
so, biber, suvi začin
1 kašika mlevene paprike
2 kašike brašna
prezle (po potrebi)
Za nadev:
100 g sitnog sira
100 g kačkavalja
1 kašika kisele pavlake
Priprema:
U činiju staviti mleveno meso, dodati začine i jaja. Promešati, dodati brašno i prezle toliko da možete praviti loptice ali ne previše, jer ne sme biti pregusta masa. Pravite loptice i ređajte u pleh obložen pek-papirom. Kašikom pritisnite odozgo, da dobijete kao gnezdo i još ih malo rukom formirajte. Za fil pomešajte sir i pavlaku, izrendajte kačkavalj i punite gnezda od mesa. Pecite oko 40 minuta na 220 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Jaja u pilećim kuglicama je savršenstvo ukusa
Napravite sebi pravi užitak.

ODLIČNA IDEJA ZA BRZI RUČAK Treba vam samo nekoliko sastojaka da napravite savršen obrok
Zaposlene žene će se oduševiti.

RUČAK ZA SAMO 20 MINUTA! Jaja u bešamel sosu je najkremastiji obrok
Oduševiće vas ukus.

NAJBOLJI UKUS NA SVETU Punjene paprike sa neobičnim dodatkom spremaćete svaki dan
Niste ovako ništa slično probali.

NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.

KOLAČ S KAJSIJAMA MEKAN KAO DUŠA Poćiće vam voda na usta koliko je sočan
Za prave sladokusce.

RIBLJA ČORBA PO STAROM KAFANSKOM RECEPTU Gastronomski užitak koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za dane posta.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)