IZGLEDA KOMPLIKOVANO, A LAKO SE PRAVI Mramorni kuglof je mekani kolač, a najbolje ide uz kafu ili čaj
Biskvitni kolači mogu da stoje nekoliko dana ako ih čuvate u poklopljenoj plastičnoj kutiji.

Sastojci:
Možda vas zanima:

KUGLOF SA BANANOM Savršen za sve svečane prilike, svi će vam tražiti recept
Ukusan i aromatičan, pravićete stalno.

AROMATIČNI KUGLOF ZA SVE PRILIKE Fenomenalni desert za svaku svečanost, a gosti će vam tražiti recept
Fenomenalni kolač raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče.

NEODOLJIVI KOLAČ SA BUNDEVOM Kao osmišljen za hladne dane, a mekan kao pamuk
Čak i da ne volite bundevu, ovaj kuglof ćete obožavati.

JESENJI KUGLOF Desert sa jabukama i cimetom kao osmišljen za hladne dane, po originalnom nemačkom receptu
Sočan spoj jabuke, oraha i cimeta oduševiće i one koji ne vole slatko.
4 jaja
200 g šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
250 ml jogurta
100 ml ulja
300 g glatkog brašna
3 kašike kakaoa
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom da dobijete ujednačenu smesu. Dodajte i ostale sastojke, izmiksajte i podelite na dva dela. U jedan deo smese dodajte kakao. Kalup za kuglof podmažite pa sipajte smese naizmenično. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Po želji pospite šećerom u prahu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)