IZGLEDA KOMPLIKOVANO, A LAKO SE PRAVI Mramorni kuglof je mekani kolač, a najbolje ide uz kafu ili čaj

Vesna Vukadinović

16:01

Bakina vanglica 0

Biskvitni kolači mogu da stoje nekoliko dana ako ih čuvate u poklopljenoj plastičnoj kutiji.

IZGLEDA KOMPLIKOVANO, A LAKO SE PRAVI Mramorni kuglof je mekani kolač, a najbolje ide uz kafu ili čaj
Shutterstock

Sastojci:

4 jaja

200 g šećera

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo

250 ml jogurta

100 ml ulja

300 g glatkog brašna

3 kašike kakaoa

Priprema:

Jaja umutite sa šećerom da dobijete ujednačenu smesu. Dodajte i ostale sastojke, izmiksajte i podelite na dva dela. U jedan deo smese dodajte kakao. Kalup za kuglof podmažite pa sipajte smese naizmenično. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Po želji pospite šećerom u prahu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

kuglof

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni

19:00

5 jul, 2025

Slatki kutak

Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

Komentari (0)

Loading