Ko kaže da torta ne može biti zdrava?! Ova sa šargarepom i medom podsetiće vas na bakine priče za laku noć
Ranije smo bili zdraviji, jela se raznovrsnija hrana a slatkišisu bili maštoviti. Baš takva je ova bakina od šargarepe i meda.
Torta od šargarepe i meda
Sastojci:
3 šargarepe
125 g višenamenskog brašna
125 g integralnog brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica cimeta
25 g smeđeg šećera
85 g meda
3 jaja
1 kašičica ekstrakta vanile
125 ml suncokretovog ulja
85 g suvog grožđa
3 kašike mleka
Priprema:
Pleh prečnika 20 cm obložite nauljenim papirom za pečenje. Šargarepu oljuštite i narendajte. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer. Pomešajte med, jaja, ekstrakt vanile i ulje. Dodajte mešavinu brašna i dobro promešajte. Umešajte šargarepu i suvo grožđe. Dodajte malo mleka. Pecite oko 1 sat na 170 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)