VALJUŠCI OD KROMPIRA PO RECEPTU BAKA SLAVKE Starinsko jelo sprema se od najjeftinijih sastojaka
Valjušci su najbolji kad se služe sa slaninom, kajmakom i salatom od kupusa
Sastojci:
1 kilogram belog krompira
2 jajeta
2 kašike ulja
oko 250 grama brašna
prezle
maslac ili margarin
so
Priprema: Krompir oprati, neoljušten naliti vodom, malo posoliti i kuvati dok ne omekša. Skuvan krompir ocediti, oljuštiti i ispasirati dok je još topao.
U ispasirani krompir dodati jaja, ulje, malo soli i brašna toliko da se dobije testo srednje tvrdoće. Dobro umesiti, da se sastojci sjedine.
Na radnoj površini posutoj brašnom od testa formirati manje valjke prečnika oko dva santimetra. Uvaljano testo seći nožem na komade-valjuške dužine oko tri santimetra i svaki malo razvaljati između dlanova.
Sipati u posudu dva litra vode i malo soli i staviti na štednjak. U ključalu vodu spuštati valjuške i kuvati dok ne isplivaju na površinu, a zatim ih vaditi rešetkastom kašikom.
Na maslacu ili margarinu propržiti prezle, pa dodati valjuške.
Služiti uz kajmak, slaninu i kupus.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)