NEĆE BITI ŽILAVE Probajte najbolji trik za najmekše palačinke, niste ih nikada pravili ovako

Jelena Vukelić

16:09

Bakina vanglica 0

Iako ih svi baš često pravimo, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.

palačinke
Shutterstock

 

Problem je što najveći broj nas odmah uvbaci u smesu cela jaja, ali ako razdvojite belanca i žumanca dobićete nikad mekanije palačinke.

Postupak:

1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu.

2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše umućeni sneg, pa ga dodajte smesi.

3. Sneg zatim vrlo nežno promešajte sa smesom, najbolje ručno žicom. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, neće biti ni žilave ni bezukusne.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading