BEZ KORIŠĆENJA JAJA I MLEKA Najmekše posne mekike, savršene za uživanje
Nema potrebe da brinete o nedostatku jaja i mleka, jer smo osmislili savršen trik koji će vam omogućiti da uživate u neodoljivim mekikama bez ikakvih kompromisa po pitanju mekoće i ukusa
Ako ste u potrazi za ukusnim i zadovoljavajućim obrokom tokom posta ili jednostavno želite isprobati novu verziju omiljenog jela, ovo je prava prilika za vas. Samo sledite ovaj recept i uživajte u savršeno pripremljenom jelu koje će vam osvojiti srce svojom teksturom i aromom.
Sastojci:
400 ml mlake vode
10 g suvog kvasca
500 g pšeničnog belog brašna
1 kašičica soli
ulje
Priprema:
1. U mlakoj vodi rastvorite suvi kvasac i dobro promešajte. Ostavite kvasac sa strane da se aktivira.
2. U dublju činiju sipajte brašno, dodajte so, pa sve promešajte. Zatim dodajte rastvoreni kvasac u brašno.
3. Umesite testo, energično ga izrađujući varjačom dok se sastojci ne sjedine u kompaktnu masu.
4. Prekrijte testo plastičnom folijom i ostavite da odstoji oko 10 minuta.
5. Nakon toga, ponovo premesite testo kako biste ga razradili, a zatim ga prekrijte folijom i ostavite da odstoji još otprilike pola sata.
6. U tiganj sipajte ulje i ostavite da se zagreje. Da biste sprečili da testo zalepi za čačkalicu, stavite jednu čačkalicu u zagrejano ulje (ovo je trik).
7. Premažite ruke malo uljem kako biste lakše oblikovali mekike rukama. Uzmite komade testa i formirajte mekike prema željenoj veličini.
8. Pažljivo stavljajte oblikovane mekike u tiganj i pržite ih oko 3 do 4 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
9. Izvadite pržene mekike na tanjir obložen ubrusom kako bi upio višak ulja.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)