BEZ KORIŠĆENJA JAJA I MLEKA Najmekše posne mekike, savršene za uživanje
Nema potrebe da brinete o nedostatku jaja i mleka, jer smo osmislili savršen trik koji će vam omogućiti da uživate u neodoljivim mekikama bez ikakvih kompromisa po pitanju mekoće i ukusa
Ako ste u potrazi za ukusnim i zadovoljavajućim obrokom tokom posta ili jednostavno želite isprobati novu verziju omiljenog jela, ovo je prava prilika za vas. Samo sledite ovaj recept i uživajte u savršeno pripremljenom jelu koje će vam osvojiti srce svojom teksturom i aromom.
Sastojci:
400 ml mlake vode
10 g suvog kvasca
500 g pšeničnog belog brašna
1 kašičica soli
ulje
Priprema:
1. U mlakoj vodi rastvorite suvi kvasac i dobro promešajte. Ostavite kvasac sa strane da se aktivira.
2. U dublju činiju sipajte brašno, dodajte so, pa sve promešajte. Zatim dodajte rastvoreni kvasac u brašno.
3. Umesite testo, energično ga izrađujući varjačom dok se sastojci ne sjedine u kompaktnu masu.
4. Prekrijte testo plastičnom folijom i ostavite da odstoji oko 10 minuta.
5. Nakon toga, ponovo premesite testo kako biste ga razradili, a zatim ga prekrijte folijom i ostavite da odstoji još otprilike pola sata.
6. U tiganj sipajte ulje i ostavite da se zagreje. Da biste sprečili da testo zalepi za čačkalicu, stavite jednu čačkalicu u zagrejano ulje (ovo je trik).
7. Premažite ruke malo uljem kako biste lakše oblikovali mekike rukama. Uzmite komade testa i formirajte mekike prema željenoj veličini.
8. Pažljivo stavljajte oblikovane mekike u tiganj i pržite ih oko 3 do 4 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
9. Izvadite pržene mekike na tanjir obložen ubrusom kako bi upio višak ulja.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)