BEZ KORIŠĆENJA JAJA I MLEKA Najmekše posne mekike, savršene za uživanje
Nema potrebe da brinete o nedostatku jaja i mleka, jer smo osmislili savršen trik koji će vam omogućiti da uživate u neodoljivim mekikama bez ikakvih kompromisa po pitanju mekoće i ukusa

Ako ste u potrazi za ukusnim i zadovoljavajućim obrokom tokom posta ili jednostavno želite isprobati novu verziju omiljenog jela, ovo je prava prilika za vas. Samo sledite ovaj recept i uživajte u savršeno pripremljenom jelu koje će vam osvojiti srce svojom teksturom i aromom.
Sastojci:
400 ml mlake vode
10 g suvog kvasca
500 g pšeničnog belog brašna
1 kašičica soli
ulje
Priprema:
1. U mlakoj vodi rastvorite suvi kvasac i dobro promešajte. Ostavite kvasac sa strane da se aktivira.
2. U dublju činiju sipajte brašno, dodajte so, pa sve promešajte. Zatim dodajte rastvoreni kvasac u brašno.
3. Umesite testo, energično ga izrađujući varjačom dok se sastojci ne sjedine u kompaktnu masu.
4. Prekrijte testo plastičnom folijom i ostavite da odstoji oko 10 minuta.
5. Nakon toga, ponovo premesite testo kako biste ga razradili, a zatim ga prekrijte folijom i ostavite da odstoji još otprilike pola sata.
6. U tiganj sipajte ulje i ostavite da se zagreje. Da biste sprečili da testo zalepi za čačkalicu, stavite jednu čačkalicu u zagrejano ulje (ovo je trik).
7. Premažite ruke malo uljem kako biste lakše oblikovali mekike rukama. Uzmite komade testa i formirajte mekike prema željenoj veličini.
8. Pažljivo stavljajte oblikovane mekike u tiganj i pržite ih oko 3 do 4 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
9. Izvadite pržene mekike na tanjir obložen ubrusom kako bi upio višak ulja.

NA ŠLjACI JE NAJOPASNIJI: Južnoamerikanac je odigrao jedan meč manje od Mađara

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

MENjAJU PRAVILA KUPOVINE: Na listi Zara i H&M, koštaće svaki klik

JOKIĆ OVAKO NEŠTO NE PAMTI: Reči koje mu je uputio trener Stiv Ker pamtiće doveka

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

POTENCIJALNA "MINA": "Neroazurima" neće biti lako na "Enio Tardiniju"

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)