RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru. Baka Draginja je podelila svoj recept, a tvrdi da su najukusnije šufnudle punjene starim sirom i preivene sa malo starog kajmaka
Potrebno je:
500 g krompira
1 žumance
150 g brašna
malo soli
100 g starog, masnog sira
malo starog kajmaka za preliv
tri kašiike mleka
prezle, ulje
Priprema:
Skuvati u ljusci krompir i oguliti ga. Odmah ga izgnječiti,pa dodati žumance, so, sir i brašno i umesiti glatko testo, iseći na komadiće i valjati u male valjke kao na slici.
Kuvati u slanoj vodi dok ne isplivaju i budi mekani na dodir. U šerpu sipati ulja, dodati prezle i susam i propržiti i uvaljati šufnudle u to.
Preliti starim kajmakom, a pre toga kašiku kajmaka pomešati sa tri kašike mleka.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)